Rompatruljen rir igjen

Det er funnet norsk liv i rommet. I morgen er det verdenspremiere på den norske sci-fi filmen Rompatruljen. Se klipp fra filmen!

En guttegjeng, en kjedelig lørdag og et nyinnkjøpt kamera er bakgrunnen for den norske sci-fi kortfilmen Rompatruljen.

- Vi hadde ikke noe å bedre å finne på, og skulle vi først lage film så var science - fiction sjangeren det naturlige valg for oss, sier medregissør og skuespiller Stian Torjussen til Dagbladet.no.

Resultatet er blitt en parodi på ulike sci-fi filmer og serier, blant annet Star Trek. Rompatruljen handler om et norsk mannskap som drar ut for å utforske verdensrommet. De mottar nødsignaler fra en planet, som de bestemmer seg for å undersøke. Etter å ha landet velger mannskapet den klassiske strategien å spre seg for å dekke størst mulig leteområde. Rompatruljens robot forsvinner og dramatikken er i gang.

- Vi har prøvd å gjøre filmen så dårlig som mulig. Bevisst overspill, enkle effekter, platt dialog og minimalt bruk av ressurser på kulissene vil hjelpe oss å nå det målet, ifølge Torjussen.

Norwegian Wood

Det er en viss fare for at Rompatruljen kan oppnå kalkunstatus ganske raskt, men det var kanskje også meningen.

- Poenget med denne filmen er å ha det gøy, sier Stian Torjussen til Dagbladet.no.

Norge har ikke akkurat preget sci-fi - sjangeren gjennom åra. Jon Bing og Tor-Åge Bringsværs «Blindpassasjer » fra 1978, litt fjernsynsteater og Gartnerlosjens «Las Vegas 14» er tidligere prosjekter før Rompatruljen.

Filmen har premiere på Multicon 2000 festivalen som går av stabelen på Blindern i helga.

Komiteleder Inge Carlén har har sett «Rompatruljen», og omtaler filmen som interessant og gjennomført.

- Publikum får velge hvilken adjektiver de bruker etterpå, sier Carlen til Dagbladet.no.

Multicon 2000 er en fire dagers festival med hovedvekt på filmvisninger og foredrag. I tillegg vil det bli plass til ulike sosiale arrangementer.

- Vi håper folk har det gøy, ikke bare sitter inne på visninger og foredrag. På Multicon 2000 får de sjansen til å treffe andre med felles interesse, sier Carlén. Og på lørdag er det kostymeball.

For mer informasjon om Multicon 2000: www.shadowproject.org

SÅPEOPERA I VERDENSROMMET: Norsk science fiction er en sjelden hendelse.