Ronald McDonald amok på McDonalds

Stuntet viste seg å være et kunst-performance i regi av Riksutstillingers kunstprogram Detox, som vises under Quart-festivalen.

QUART (Dagbladet.no): En utkledt burgerklovn skreik og slo seg løs inne på restauranten i Kristiansand.

Det er ikke bare regnskogen Quartdeltakerne brenner for under denne festivalen. I dag var det McDonalds som fikk høre det.

Den falske Ronald McDonalden kom inn i McDonalds i Markens i Kristiansand runedt 19.30 i kveld. Det ble tidlig klart at personen ikke hadde tenkt å kjøpe mat, som alle andre i den travle restauranten midt i hovedgata i byen.

Ronald slo seg vrang, og hylte ut skjellsord mot McDonalds. Det var konsernets personalpolitikk og bruken av kjøtt som irriterte.

- Det var en form for demonstrasjon mot McDonalds, sier operasjonsleder David Stammedal til Dagbladet.no.

Mannen fikk snart beskjed om at han var uønsket innendørs, og fortsatte på utsiden. Politiet ble påkalt og Ronald fikk beskjed om å flytte seg.

- Det ville han ikke. Dermed ble han tatt inn til politihuset. Det skrives anmeldelse og det vurderes å ilegge forelegg, sier operasjonsleder.

Mannen sitter fortsatt i arresten. Ingen ble skadet under demonstrasjonen.

NTB melder torsdag kveld at mannen som ble arrestert er performance-skuespilleren Ole Bernt og at stuntet på McDonalds var arrangert av den mexicanske kunstneren Minerva Cuevas. Forestillingen er en del av Riksutstillingers kunstprogram Detox, som vises under Quart-festivalen.

KJØTTMOTSTANDER:</B> Ronald hylte ut ukvemsord inne på restauranten.
<B>MÅTTE I ARRESTEN:</B> Politiet måtte ta med seg den ville Ronald-kopien.
KAN FÅ BOT:</B> Mannen sitter nå i arresten i Kristiansand.