Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ronja Røverdatter blir japansk tegnefilm

43 år etter at regissørens far fikk nei fra Lindgren.

BLIR ANIMERT: Slik er vi vant til å se henne, i den svenske filmen «Ronja Røverdatter» fra 1984.
BLIR ANIMERT: Slik er vi vant til å se henne, i den svenske filmen «Ronja Røverdatter» fra 1984. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Astrid Lindgrens barnebokheltinne Ronja Røverdatter er på vei til å bli tegnefilmserie. Det er den erfarne japanske regissøren Goro Miyazaki som står bak prosjektet, skriver nettstedet Montages i dag.

Han vil lage en 3D-animert TV-serie, som skal gå på den japanske TV-kanalen NHK til høsten.

Både for barn og voksne
- «Ronja Røverdatter» er ikke bare en historie om ei jente som er i ferd med å bli voksen, men også en historie om kjærlighet og modning mellom et barn og en forelder, og også en historie om bånd mellom venner. Målet mitt er å lage et verk som alle, fra barn til voksne, vil kunne ha glede av, sier Miyazaki, ifølge nettstedet Anime News Network.

FØRSTE BILDE: Her er det første bildet fra Goro Miyazakis TV-serie om «Ronja Røverdatter». Foto: NHK
FØRSTE BILDE: Her er det første bildet fra Goro Miyazakis TV-serie om «Ronja Røverdatter». Foto: NHK Vis mer

Goro Miyazaki er sønn av den oscarvinnende animatøren Hayao Miyazaki, kjent for filmer som «Chihiro og heksene» og «Ponyo på klippen ved havet».

Faren fikk avslag
For 43 år siden, før den eldre Miyazaki var blitt et kjent navn i tegnefilmverdenen, tok han selv turen til Sverige i et forsøk på å få lage film av en annen lindgrensk barnebokheltinne. Nærmere bestemt Pippi Langstrømpe.

- Vi tenkte den gang at tegnefilm burde inkludere mer enn sverd, biler og pistoler. En skikkelse som Pippi Langstrømpe ville gi oss en helt ny grunn til å gjøre animasjon. Så vi dro for å be Lindgren om rettighetene. Og vi fikk blankt avslag. Grunnen hun ga, var at hun ikke likte japansk tegneserie. Hun kunne heller ikke fordra tegneserier. Så vi tenkte at det var jo en meget god grunn til at vi ikke fikk bruke Pippi, fortalte Hayao Miyazaki i et intervju med VG i 2009.

PIPPI: Slik så Hayayo Miyazaki, faren til Goro Miyazaki, for seg at en animert utgave av Pippi Langstrømpe kunne se ut. Foto: STUDIO GHIBLI
PIPPI: Slik så Hayayo Miyazaki, faren til Goro Miyazaki, for seg at en animert utgave av Pippi Langstrømpe kunne se ut. Foto: STUDIO GHIBLI Vis mer

Se flere av Hayao Miyazakis Pippi-tegninger her.

Hele Norges coronakart