Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ronnie James Dio er død

Den minste, største vokalisten i heavy metal har gått bort, 67 år gammel.

DER HAN TRIVDES BEST: Ronnie James Dio på Norges-besøk med Heaven & Hell. Dio gikk bort i dag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
DER HAN TRIVDES BEST: Ronnie James Dio på Norges-besøk med Heaven & Hell. Dio gikk bort i dag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det bekrefter kona Wendy Dio overfor nyhetstjenesten Blabbermouth.

«Ronnie gikk bort i dag, søndag 16. mai. Mange av vennene hans og nær familie fikk muligheten til å ta farvel før han gikk bort hjemme, under fredelige omstendigheter. Ronnie visste hvor høyt han er elsket av oss alle. Vi takker så mye for all den støtte vi har fått», skriver kona.

Profil«Nå trenger vi litt tid til å komme over dette. Men vit at Ronnie elsket dere alle, og at musikken han skapte vil leve for evig.»

Wendy Dio bekrefter også dødsfallet på Dios hjemmeside.

Ronnie James Dio har som vokalist i Rainbow, Black Sabbath, i sitt eget band Dio og de siste årene i Heaven & Hell etablert seg som den kanskje aller største vokalprofilen i heavy metal.

Låter som «Holy Diver», «Rainbow In The Dark», «Stargazer», «Gates Of Babylon» og «Heaven And Hell» står som noen av de største klassikerne tungrocken noen sinne har fostret.

KreftDio var kun litt over 1,60 høy, og hans kraftfulle og klokkeklare stemme gav ham tilnavnet «den lille mannen med den store stemmen».

Gentlemannen Dio har turnert utrettelig i over fem tiår, og i en verden befolket av for mange for store egoer fikk han et rykte som en mann som tok seg god tid til fansen.

Legenden fikk fikk diagnostisert kreft i magen i fjor.

Heaven & Hell, det reinkarnerte Black Sabbath som Dio har turnert med de siste årene, annonserte tidligere i år at de måtte avlyse sommerens konsertdatoer grunnet Dios magekreft.

- Bedre og bedre
Frode Øien, redaktør i Scream Magazine, Norges største hardrock- og metalmagasin, er i sorg over Dios bortgang.

- Stemmen er bare blitt bedre og bedre med årene. Han vil bli husket for sangprestasjonene, og er også en utrolig trivelig fyr, sier Øien, som selv har møtt Dio flere ganger.

- Han er medlem nummer én i Elverum rockeklubb, legger Øien til. Han holder Rainbows «Rising», Dios «Holy Diver» og Black Sabbaths «Heaven And Hell» som de aller fremste albumene Dio har gjort.

- Dio er en av de største vokalistene noen sinne, uansett sjanger, sier Frode Øien til Dagbladet.

Dio skulle egentlig spille med Heaven & Hell på Koengen i Bergen 11. august. Konserten ble avlyst grunnet forverret sykdomsbilde.
 

LEGENDE: Dio er kreditert som mannen som fant opp djevelhorn-tegnet, som han her framviser mens han tar imot prisen som beste vokalist på Golden Gods-prisutdelingen i Los Angeles 8. april i år. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni
LEGENDE: Dio er kreditert som mannen som fant opp djevelhorn-tegnet, som han her framviser mens han tar imot prisen som beste vokalist på Golden Gods-prisutdelingen i Los Angeles 8. april i år. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!