Ronnie James Dio er død

Den minste, største vokalisten i heavy metal har gått bort, 67 år gammel.

DER HAN TRIVDES BEST: Ronnie James Dio på Norges-besøk med Heaven & Hell. Dio gikk bort i dag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
DER HAN TRIVDES BEST: Ronnie James Dio på Norges-besøk med Heaven & Hell. Dio gikk bort i dag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det bekrefter kona Wendy Dio overfor nyhetstjenesten Blabbermouth.

«Ronnie gikk bort i dag, søndag 16. mai. Mange av vennene hans og nær familie fikk muligheten til å ta farvel før han gikk bort hjemme, under fredelige omstendigheter. Ronnie visste hvor høyt han er elsket av oss alle. Vi takker så mye for all den støtte vi har fått», skriver kona.

Profil«Nå trenger vi litt tid til å komme over dette. Men vit at Ronnie elsket dere alle, og at musikken han skapte vil leve for evig.»

Wendy Dio bekrefter også dødsfallet på Dios hjemmeside.

Ronnie James Dio har som vokalist i Rainbow, Black Sabbath, i sitt eget band Dio og de siste årene i Heaven & Hell etablert seg som den kanskje aller største vokalprofilen i heavy metal.

Låter som «Holy Diver», «Rainbow In The Dark», «Stargazer», «Gates Of Babylon» og «Heaven And Hell» står som noen av de største klassikerne tungrocken noen sinne har fostret.

KreftDio var kun litt over 1,60 høy, og hans kraftfulle og klokkeklare stemme gav ham tilnavnet «den lille mannen med den store stemmen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer