Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ronnie Wood på galleriveggen

Han er mest kjent for sitt eminente gitarspill, men Stones-gitaristen er en mester med blyant og pensel også.

MÜNCHEN(Dagbladet): Bayerns overklasse stilte mannsterk da Ronnie Wood åpnet kunstutstilling i Münchens Galerie Terminus. Utstillingen følger Stones-turneen. I juli vises den i København og Stockholm.

Galleristen annonserte tre ganger at «superstjernen Ronnie Wood vil nå ankomme galleriet i løpet av ti minutter». Folk med Stones-T-skjorter ble kastet på dør. «For det har Mick Jagger bestemt.» Jagger ville ikke at utstillingsåpningen skulle bli oppfattet som et Stones-arrangement. Men Stones dominerte på veggene. Og på stereoanlegget.

På overtid

Tre timer på overtid ankom Wood. Med sekretæren i armkroken og kone og datter på slep. Han for igjennom salene og stakk av da autografjegerne ble innpåslitne.

Før det rakk han å meddele hvordan kunstinteressen våknet.

- Det var brødrene mine, Art og Ted, som inspirerte meg til å plukke opp min første tegneblyant og trommestikker og gitar.

Seinere oppdaget lærerne på ungdomsskolen hans talent. Wood ble sendt til kunstskole.

- Jeg tok eksamen på kunstskolen ett år før man vanligvis kommer inn. Brødrene mine hadde lært meg forskjellige teknikker og brukte mye tid på å veilede meg.

Han er så takknemlig over brødrenes innsats at han lot sin nyutgitte «Ronnie Wood Print Collection» bli tilegnet dem.

Imponerte

Stones-gitaristen har flere fans i kunstverdenen. Portrettene av Stones-kollegene og malerier av eksotiske dyr imponerer mest.

- Jeg har alltid likt å tegne og male dyr, men interessen tok seg ytterligere opp etter at jeg første gang besøkte Kenya.

Wood adopterte fire neshorn. Det finansierte han gjennom salg av T-skjorter med trykk av egne dyretegninger.

Ekte medlem

Det er bare tre år siden han ble fullblods medlem av Rolling Stones. Fram til da hadde han fått oppgjør per turné. - Jeg føler meg som en ekte Rolling Stone, etter 28 år. Egentlig har jeg alltid vært det, men nå opplever jeg alt så mye sterkere, siden jeg er blitt edru, forklarte han på pressekonferansen. Whiskyen er byttet ut med juice. Og skulle dette bli historiens siste Stones-turné, så har Woody flere strenger å spille på.

KOLLEGENE: Ronnie Wood har med seg tegne- og malesaker på turné og bruker både levende modeller og foto som utgangspunkt for verkene sine. Her er kollegene hans foreviget: Charlie Watts, Keith Richards, Mick Jagger og selvportrett.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media