Rønning og Sandberg filmer «Pirates of the Caribbean» i Australia

Politikerne på kontinentet jubler og venter mega-investeringer.

DRAR TIL AUSTRALIA: Regissørene Espen Sandberg (t.v.) og Joachim Rønning. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
DRAR TIL AUSTRALIA: Regissørene Espen Sandberg (t.v.) og Joachim Rønning. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Onsdag ble det klart at den neste «Pirates of the Caribbean»-filmen, som regisseres av norske Joachim Rønning og Espen Sandberg, vil bli spilt inn i den australske delstaten Queensland.

Delstatens kulturminister Ian Walker jubler over valget, og venter at filmteamet legger igjen 100 millioner dollar i investeringer og skaper en rekke lokale arbeidsplasser, skriver Sydney Morning Herald.

- Vi regner med at de trenger 20 000 overnattingsdøgn for skuespillere og filmarbeidere - og det i turistnæringas lavsesong, sier han.

«Pirates of the Caribbean - Dead Men Tell No Tales» er ventet på kino i 2017 blir ifølge avisa den største filmproduksjonen som noensinne er stablet på beina i Australia. Queensland fikk filmen i konkurranse med blant annet Mexico og andre australske delstater.

For å lande dealen har politikerne åpnet lommeboka, og bidrar med 21,6 millioner dollar i støtte til filmen, i tillegg til å tilby redusert arbeidsgiveravgift.

Johnny Depp har hovedrollen i filmen, som er den femte i serien. For Joachim Rønning og Espen Sandberg blir det deres største prosjekt for amerikansk filmbransje så langt. De laget westernkomedien «Bandidas» med Selma Hayek og Penelope Cruz i 20056, men har siden slått seg opp med populære norske filmer som «Max Manus» og «Kon Tiki».