Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Roots

Brasils heteste rockeeksport nærmer seg faretruende merkelappen verdens mestselgende heavy metal-band.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I hvert fall når det gjelder band som har en troverdighet utover det å kunne stå med beina langt fra hverandre samtidig som de spiller gitar...

«Roots» bekrefter bandets enorme posisjon, og tittelen henspeiler på to ting. For det første har bandet dratt ut i jungelen i Amazonas og spilt inn deler av plata sammen med Brasils urbefolkning, for det andre har de forkastet den industrielle tilnærmingen de har hatt på de to seineste platene sine, og returnert til den skitne death metal-materien de steg opp fra.

Resultatet er uhyre eksplosivt, hardt og brennbart, rumlende intenst og underliggende kraftfullt politisk. Når de i tillegg innlemmer et rått tilhogd menneskelig aspekt som bokstavelig talt sentrifugerer seg selv inn i hjernebarken på lytteren, er kvaliteten et faktum: Med «Roots» har Sepultura laget sin tyngste, mest helstøpte eksperimentelle og uten tvil beste plate til dags dato.

Hele Norges coronakart