«Mesternes Mester»-Nadya:

Røper: - Jeg blir redd

Nadya Khamitskaya avslører hvordan svakheten påvirker prestasjonene hennes i «Mesternes mester».

REDD: Nadya Khamitskaya kan bli urolig rundt vann. Foto: Stian Foss
REDD: Nadya Khamitskaya kan bli urolig rundt vann. Foto: Stian Foss Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye sesongen av «Mesternes mester» hadde premiere 1. januar.

I programmet samler NRK en rekke idrettshelter, plasserer dem under samme tak, og gir dem under oppholdet en rekke utfordringer der deres fysiske og mentale styrke settes på prøve.

Midtveis i årets første episode ble deltakerne stilt ovenfor en utfordring ved bryggekanten som krevde både balanse og mental styrke.

Men ikke alle deltakerne trives like godt i det våte element.

- Jeg blir redd

I øvelsen kalt «padle og pusle» skulle deltakerne frakte puslespillbrikker fram og tilbake over en bukt ved hjelp av en flåte og en padleåre, med mål om å løse tre puslespill fortest mulig.

Fasiten på puslespillene befant seg på motsatt side av bukta fra der puslespillene skulle løses. Deltakerne sto fritt til å padle over for å ta en titt dersom de sto fast.

- Jeg merket at jeg var mer redd enn jeg skulle ønske, på samme måte som under andre øvelser som ble gjort over eller i vann, sier Nadya Khamitskaya til Dagbladet.

VANT: Danser Nadya Khamitskaya da hun sammen med Aleksander Hetland vant «Skal vi danse» i 2019. Foto: Espen Solli / TV 2
VANT: Danser Nadya Khamitskaya da hun sammen med Aleksander Hetland vant «Skal vi danse» i 2019. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Den 39 år gamle danseren har vunnet norgesmesterskapet i dans flere ganger, og er kjent fra «Skal vi danse» på TV 2.

Hun forteller hun blir ukomfortabel i vann, selv om hun kan svømme.

- Det skjer noe med pusten min og jeg blir redd, sier Khamitskaya.

Khamitskaya forteller at alle øvelsene under «Mesternes mester» som involverte vann tilførte en fryktfaktor hun måtte ta med i beregningen da hun la strategi.

- Det gjorde at mye av tankene mine gikk ut på hvordan jeg håndterer det om jeg skulle havnet i vannet, sier hun.

Ledet øvelsen

Khamitskaya var den første til å klare det første puslespillet, og ledet en periode av øvelsen overlegent over de andre.

På tredje puslespill ble danseren overtatt av skøyteløper Ida Njåtun, som stakk av med seieren.

Khamitskaya forteller hun bestemte seg på å stole på det mentale under øvelsen - tenke logisk og forsøke å holde hodet kaldt.

- Jeg forventet at jeg var helt elendig til å padle, men det gikk overraskende bra, så jeg tenkte en gang underveis at jeg kanskje skulle revurdere strategien. Men jeg konkluderte med at jeg ville tapt veldig mye tid på å komme meg opp av vannet hvis jeg falt ut eller mistet sekken med brikkene, forteller hun.

Khamitskaya er gift med Mads Andersen, som jobber som tv-direktør for Dagbladet-eier Aller Media.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer