MÅTTE KLE AV SEG:  Britiske Emilia Clarke (29) som dragedronninga Daenerys Targaryen. Foto: HBO Nordic
MÅTTE KLE AV SEG: Britiske Emilia Clarke (29) som dragedronninga Daenerys Targaryen. Foto: HBO NordicVis mer

Røper at hun måtte drikke seg opp før het nakenscene

- Alt jeg trengte var litt vodka og flatterende lys.

(Dagbladet): Britiske Emilia Clarke (29) som dragedronninga Daenerys Targaryen, er blitt en av de mest populære rollefigurene i HBO-serien «Game of Thrones».

«Daenerys for president!», skrev Dagbladets anmelder etter episode fire av vårens sesong. Da overvant (spoiler, spoiler!) Daenerys fiendene med et flammende angrep, og gikk naken og uskadd ut gjennom en vegg av flammer.

Gråt etter sexscene Clarke har flere ganger stilt seg kritisk til alle nakenscenene produsentene har gitt henne i «Game of Thrones».

- Jeg vil ikke ha sex trykket opp i ansiktet på meg. Jeg har alltid synes at antydningen er mer tiltalende enn akten i seg selv, har hun tidligere sagt.

Trengte vodka Clarke har også hatt en klausul i HBO-kontrakten sin som har gjort at hun kan slippe å vise seg naken som Daenerys Targaryen - forrige gang hun gjorde en nakenscene var i sesong tre.

Clarke forteller nå den engelske avisa The Sun at hun måtte ty til alkohol for å spille inn den hete nakenscenen i den pågående sesongen.

- Alt jeg trengte var litt vodka og flatterende lys, så var jeg klar, sier skuespilleren til The Sun.

HET SCENE: Daenerys overvant fiendene med et flammende angrep, og gikk naken og uskadd ut gjennom en vegg av flammer. Foto: HBO Nordic
HET SCENE: Daenerys overvant fiendene med et flammende angrep, og gikk naken og uskadd ut gjennom en vegg av flammer. Foto: HBO Nordic Vis mer

Hun mener imidlertid at den nye, avkledde scenen var styrkende for hennes rollefigur, og at det var derfor hun denne gangen lot klærne falle.

- Det var bare et fantastisk, sterkt øyeblikk som jeg ønsket å eie, en ekte girl-power scene, sier Clarke og legger til:

- Jeg var så begeistret for det. Det var ikke en sexy scene, der hun er naken uten grunn, det var ikke meningsløst. Hun er naken fordi hun utryddet sine fiender i denne store brannen etter at de undervurderte henne, sier skuespilleren.

Har tydd til flaska flere ganger Seriesuksessen har gjort Clarke til en svært ettertraktet skuespiller de siste åra, men 29-åringen har flere ganger fortalt at hun synes mange av hennes nye gjøremål er utfordrende.

Hun røpet nylig at hun var full som en dupp da hun skulle kle av seg til en photoshoot med bladet «Esquire».

- Å kle av seg på film er én ting, men å gjøre det som seg selv ... Da trenger jeg alkohol, fortalte hun til talkshowdronning Ellen DeGeneres, ifølge Entertainment Tonight.

I intervjuet med bladet fortalte 29-åringen også at sexscenene hun gjorde mange av tidlig i serien var en tøff belastning for henne personlig: Ofte kunne tårene trille. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram