Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Røper at Kanye West elsker samarbeidet med norske Cashmere Cat

Kanye Wests plateselskapsjef dro rett fra Oslo til Paris for å gjøre ferdig superstjernas kommende album.

KANYE-KOMPANJONG: Che Pope er både sjef for Kanye Wests plateselskap G.O.O.D. Music og produsent på rapperens forrige og kommende album. Foto Jonas Pettersen
KANYE-KOMPANJONG: Che Pope er både sjef for Kanye Wests plateselskap G.O.O.D. Music og produsent på rapperens forrige og kommende album. Foto Jonas Pettersen Vis mer

(Dagbladet): Che Pope, sjefen for Kanye Wests plateselskap G.O.O.D. Music, har denne uka vært i Oslo for å delta på en låtskrivercamp i forbindelse med Bylarm.

Pope hører blant annet gjennom musikken til potensielle samarbeidspartere før det blir presentert til Kanye West, og har også en finger med i spillet når det gjelder den norske produsenten og artisten Cashmere Cats deltakelse på rapperens kommende album.

Da Kanye West skulle promotere Adidas-kolleksjonen sin under et moteshow i New York sist måned, presenterte han nemlig låta «Wolves». Låta er laget i kompaniskap med Cashmere Cat og inkluderer også «Chandelier»-sangeren Sia på gjestevokal.

- Både Kanye og jeg har visst om Cashmere Cat ei god stund. Jeg elsker «Wolves», så nå gjelder bare å få studioversjonen helt ferdig. Det er faktisk en av de tingene om står øverst på lista over gjøremål. Jeg har har digget den fra første gang vi hørte den, men den har definitivt grodd enda større siden den gang. Kanye elsker også låta, men det gjør han jo selvfølgelig med alle låtene sine, sier Pope til Dagbladet.

Album ferdig snart Pope, som også er musikkprodusent, dro rett fra Oslo til Paris i ettermiddag for å ferdigstille Kanyes beryktede kommende album, som har fått navnet «So Help Me God». Rapperen har nylig sagt at albumet er 80 prosent ferdig og kommer til å slippes uten forvarsel.

Kanyes kompanjong røper imidlertid overfor Dagbladet at albumet skal være ferdig innen tre uker.

- Det er i alle fall det Kanye har sagt, men ingenting er jo sikkert. Kanskje går det to måneder, sier han og banker i bordet.

ALBUMAKTUELL SNART: Kanye Wests nye album skal være ferdig om tre uker. Foto: NTB Scanpix
ALBUMAKTUELL SNART: Kanye Wests nye album skal være ferdig om tre uker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvordan er det å jobbe så tett med Kanye West?

- Det er utfordrende. Jeg skal ikke lyve. Han er en som ikke er redd for å utforske, men krever samtidig at vi får ut alt potensialet i det vi jobber med. Hadde det ikke vært utfordrende, så hadde jeg sikkert ikke villet jobbe med ham heller. Det er hardt arbeid, men morsomt.

Intens Kanye - Og hvordan er han i studio?

- Han er fokusert og intens, men liker også å multitaske. Vi har jobbet sammen i så mange år nå at det er en arbeidsmetode jeg har blitt veldig vant til, sier Pope, og utdyper:

- Jeg elsker å jobbe med alle som er drevet til å få det aller beste av ting. Det er alltid spennende. Jeg jobbet med Dr. Dre i mange år, men på slutten av vår tid sammen ble det ikke noe utgitt musikk av det, selv om vi var mye i studio. Det var ikke inspirerende i det hele tatt. Men han solgte jo de hodetelefonene sine til fantasisummer, så han klarte seg jo. Men jeg og Kanye jobber hele tiden med å gi ut vår egen og andres musikk, sier Pope.

Møtte Smeplass I tillegg til det han gjør for G.O.O.D. Music, nevner Pope blant annet at han har en låt han regner med blir med på Rihannas kommende album, i tillegg til ting han har gjort for Pusha T og Asap Rocky.

Når han nå har vært i Norge har han imidlertid hatt på seg talentspeiderhatten for Kanye Wests plateselskap under Bylarm. Her fikk han blant annet med seg Astrid Smeplass, som holdt sin ordentlige konsertdebut som post-«Idol»-artist. Etterpå ble det også tid til et lite møte.

- Jeg var sen, så jeg fikk bare med meg den siste låten. Men hun var den eneste av de jeg så som stjal oppmerksomheten min.

HANS STØRSTE DRØM: Magnus August Høiberg kjent under artistnavnet Cashmere Cat har produsert en låt for Kanye West. Foto: Steffen Kørner Ludvigsen
HANS STØRSTE DRØM: Magnus August Høiberg kjent under artistnavnet Cashmere Cat har produsert en låt for Kanye West. Foto: Steffen Kørner Ludvigsen Vis mer

- Du likte altså det du så?

- Det var bra, men jeg fikk som sagt bare sett en låt. Reaksjonene til publikum var også positive, så jeg.

- Hva ser du etter når du leter etter artister til Kanye Wests plateselskap?

- Jeg ser etter noe som provoserer fram en reaksjon eller følelse hos meg. Av og til kommer den med en gang, av og til kommer den litt etterpå, forklarer Pope.

FÅR SKRYT: Astrid Smeplass.
FÅR SKRYT: Astrid Smeplass. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling