Røper detaljene rundt Tony Sopranos planlagte «Lilyhammer»-scene

- Ville blitt avisoppslag og YouTube-hits.

GAMLE KJENTE:: Steven Van Zandt hadde fått ja fra James Gandolfini til å stille opp som Tony Soprano i en drømmesekvens i «Lilyhammer»-slik gikk det imidlertid ikke. Foto: NTB Scanpix
GAMLE KJENTE:: Steven Van Zandt hadde fått ja fra James Gandolfini til å stille opp som Tony Soprano i en drømmesekvens i «Lilyhammer»-slik gikk det imidlertid ikke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sommer skrev Dagbladet at James Gandolfini, selveste Tony Soprano, hadde sagt ja til å gjøre en opptreden i sesong to «Lilyhammer». Før han så mye som rakk å nærme seg NRK- og Rubicons produksjon, døde han imidlertid av hjertestans i Italia.

I en ny bok om Steven Van Zandt kalt «Little Steven: Fra New Jersey til Lilyhammer», skrevet av forfatter Hans-Olav Thyvold, røpes det for første gang hvordan «Lilyhammer»-scenen med Soprano-familien skulle utspille seg.

For det var ikke bare Gandolfini som hadde sagt ja. Også Edie Falco, Robert Iler og Jamie-Lynn Sigler, som spiller resten av familien Soprano, hadde også gitt Van Zandt lovnader om å være med. I tillegg skriver Thyvold at «The Sopranos»-skaper David Chase hadde gitt sine nødvendige tillatelser.

YouTube-hit Thyvold beskriver scenen slik, basert på manusutkastet til siste episode av sesong to:

Uten at seerne skjønner at man befinner seg i en drøm, bakser Frank Tagliani, Van Zandts rollefigur, seg åpenbart medtatt gjennom et øde norsk landskap natterstid. Han kommer fram til en øde hytte i skogen, der han banker på for å be om hjelp. Døra åpnes, og der står Tony Soprano i sin klassiske slåbrok, og Frank blir invitert inn, der også Carmella og ungene befinner seg.

- Det er nettopp en sånn greie som blir til avisoppslag og YouTube-hits, skriver Thyvold i boka.

- Bemerkelsesverdig Produksjonsselskapet Rubicon bekrefter overfor Dagbladet, gjennom programsjef for drama Anne Kolbjørnsen, at manusutkastet med drømmescenen som Thyvold refererer til eksisterer.

JOBBER SAMMEN: I tillegg til å være involvert i radiokanalen Rox 90,1 sammen, har Hans-Olav Thyvold skrevet bok om Little Steven. Da Thyvold spurte ham om lov, selv om det ikke klassifiseres som en autorisert bok, var svaret: Do what the fuck you want to do. Foto: ROX 90,1
JOBBER SAMMEN: I tillegg til å være involvert i radiokanalen Rox 90,1 sammen, har Hans-Olav Thyvold skrevet bok om Little Steven. Da Thyvold spurte ham om lov, selv om det ikke klassifiseres som en autorisert bok, var svaret: Do what the fuck you want to do. Foto: ROX 90,1 Vis mer

Thyvold bekriver det som bemerkelsesverdig at David Chase hadde gitt Van Zandt tillatelse til å bruke «The Sopranos»-karakterene i «Lilyhammer».

- Det er veldig interessant, siden det har vært spekulert rundt om Chase skulle vekke liv i serien igjen på et senere tidspunkt i form av en spillefilm. Dette var imidlertid et veldig klart signal om at han ikke hadde tenkt til det. Man må jo huske at han sa ja til dette før James Gandolfini døde og gjorde det umulig uansett, sier forfatteren til Dagbladet.

Han forteller videre at eksteriørscenene av hytta var planlagt å spilles inn i Norge, mens interiørscenene, med de amerikanske skuespillerne, kunne spilles inn i USA.

PORTRETTBOK: I tillegg til mange andre kilder, består boka av intervjuer Thyvold har gjort med Little Steven fra 1984 fram til i dag.
PORTRETTBOK: I tillegg til mange andre kilder, består boka av intervjuer Thyvold har gjort med Little Steven fra 1984 fram til i dag. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer