«Førstegangstjenesten»

Røper detaljer om neste sesong

«Førstegangstjenesten» snuste på å spille inn scener i en gammel militærleir i Oslo for Russland-handling.

SUKSESS-TV: Herman Flesvig spiller et mangfold av komiske karakterer i «Førstegangstjenesten». Video: NRK Vis mer
Publisert

Med snittseertall på langt over millionen, enkelte episoder er til og med sett flere millioner ganger, er suksessen til Herman Flesvigs NRK-konsept udiskutabel.

Svært mange venter derfor på en ny sesong av humorserien «Førstegangstjenesten», og på mandag starter seks uker med opptak, ifølge redaksjonssjef i NRK, Christina Rezk Resa.

- Vi er ferdig med manus og nå starter den vanskelige jobben med å toppe første sesong. Det kommer flere nye karakterer, samtidig som de gamle kjenningene er med videre, forteller hun til Dagbladet.

Serien er nominert til Gullruten i kategorien beste humorprogram og Herman Flesvig er en av favorittene til å stikke av med den gjeve publikumsprisen for innsatsen. Gullruten-seremonien finner sted i mai.

POPULÆR: Den kulturapproprierende karakteren Ola Halvorsen er en fanfavoritt i «Førstegangstjenesten». Foto: NRK
POPULÆR: Den kulturapproprierende karakteren Ola Halvorsen er en fanfavoritt i «Førstegangstjenesten». Foto: NRK Vis mer

Førstegangstjenesten er i utgangspunktet en lavbudsjettproduksjon, men for denne runden har NRK åpnet lommeboka i noe større grad.

- Vi har ikke fått mye mer, men litt mer midler til sesong to. Overraskelser kan jeg love seerne, og mye action. Vi er mer ute i felt og gjør store scener med enda mer og større maskineri, fortsetter redaksjonssjefen.

Handling i Russland

NEKTET TJENESTE: Herman Flesvig gjør stor suksess med NRK-programmet «Førstegangstjenesten», men én detalj hindret komikeren å selv kunne tjenestegjøre i forsvaret. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

I en e-post sendt fra NRK til Oslo kommune, som Dagbladet har fått innsyn i, røpes det av teamet bak «Førstegangstjenesten» at den kommende sesongen spilles inn i mai og juni.

Deler av handlingen bygger videre på siste episode av første sesong. Det betyr at Flesvig blant annet byr på mer av den privilegefargede virkelighetsoppfattelsen til karakteren Preben, som vi sist så i et fengsel med russisktalende fanger.

Produksjonen har i den sammenheng lett etter steder i Norge å gjøre om til Russland, står det i e-posten fra NRK til Oslo kommune fra mars i år.

- Mye tilsier at vi ikke kan dra til Russland, så derfor ser vi etter steder som kan minne om Russland på Østlandet, skriver produksjonsarbeider i NRK, Joachim Ulrichsen, til Oslo kommune.

Snuste på Oslo-leir

Det kommer fram av brevet at produksjonen derfor ønsket seg tillatelse av kommunen til å filme i Skar leir, en gammel og nedlagt militærleir som ligger i Maridalen i Oslo.

NRK skal ha valgt å gå bort fra planen om å skyte scener i leiren, ifølge opplysninger Dagbladet har fått av Oslo kommune.

- Det er ikke noen avtale med NRK om å filme i Skar leir, så de har nok funnet et annet sted for filming, informerer Lena Nesset, kommunikasjonssjef i eiendoms- og byfornyelsesetaten.

Fly til Afghanistan

Redaksjonssjef i NRK, Christina Rezk Resa, bekrefter at deler av handlingen foregår «i Russland».

- I tillegg til Preben i Russland var jo Ahre Ketil på vei til Afghanistan i et fly da vi avsluttet, og han får vi ser mer til. Handlingen tar fortsatt for seg livet i militæret, så vi flytter ikke veldig mye på oss. Vi skal bli bedre kjent med karakterene og vi har jobbet hardt med manus og nye karakterer det siste året, sier Rezk Resa.

Hun føyer til at mesteparten av sesong to spilles inn i militærleiren i Hønefoss, på lik linje med sesong én. Neste runde med «Førstegangstjenesten» har premiere til høsten på NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer