Per Fugelli - «Per dør»

Røper i bok etter sin død: Mens Per Fugelli var dødssyk, fikk kona hjerteinfarkt

«Nå aner jeg hvordan Charlotte har det, med en mann som dør og dør i åtte år. Det er greiere å dø selv».

FIKK HJERTEINFARKT: Per Fugelli ble rammet av uhelbredelig kreft, og døde forrige onsdag. I boka «Per dør» forteller han for første gang om kona Charlotte Holst Fugellis hjerteinfarkt, som inntraff i mars. Her er paret avbildet i stua hjemme i Oslo, våren 2016. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
FIKK HJERTEINFARKT: Per Fugelli ble rammet av uhelbredelig kreft, og døde forrige onsdag. I boka «Per dør» forteller han for første gang om kona Charlotte Holst Fugellis hjerteinfarkt, som inntraff i mars. Her er paret avbildet i stua hjemme i Oslo, våren 2016. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter å ha levd med kreft i en årrekke, døde Per Fugelli forrige onsdag, 73 år gammel.

Helt til det siste skrev den profilerte legen, samfunnsdebattanten og sosialmedisineren på boka «Per Dør», som utgis av Cappelen Damm denne uka.

I boka, som har et sterkt dagbokpreg, deler Fugelli refleksjoner og beretninger fra hans siste to år på jorda, fra juni 2015 fram til august i år.

I et tekstutdrag datert mars 2017 skriver Fugelli om en opplevelse som hittil ikke er delt med offentligheten: Kona Charlotte Holst Fugelli får hjerteinfarkt mens paret befinner seg på Lyngvær i Lofoten.

«Greiere å dø selv»

Holst Fugelli blir fraktet i ambulansefly til Tromsø sammen med ektemannen, der det blir påvist at hjerteceller dør, uten at noen klar diagnose foreligger.

«Charlotte kan dø. Jeg kan ikke skrive om det. Bare telegrafere. Ordene koster for mye. Nå aner jeg hvordan Charlotte har det, med en mann som dør og dør i åtte år. Det er greiere å dø selv.» skriver Fugelli i «Per dør».

Videre skriver han at en av teoriene bak konas hjertesvikt er at hun lider av broken heart-syndrom, som ifølge Fugelli selv blant annet kan forårsakes av ekstremt stress, som ved «farlig sykdom og død hos en du er glad i».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer