«Atlantic Crossing»

Roper varsko om NRK-innspilling

Norsk Filmforbund melder produksjonsselskapet Cinenord til Arbeidstilsynet.

DRAMASERIEPAR: Skuespillere Tobias Santelmann som kronprins Olav og Sofia Helin som kronrpinsesse Märtha i «Atlantic Crossing». Foto Cinenord / NRK
DRAMASERIEPAR: Skuespillere Tobias Santelmann som kronprins Olav og Sofia Helin som kronrpinsesse Märtha i «Atlantic Crossing». Foto Cinenord / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det Oslo-baserte produksjonsselskapet Cinenord meldes til Arbeidstilsynet. Grunnen skal være kritikkverdige arbeidsforhold under innspillingen av dramaserien «Atlantic Crossing», skriver NRK.

Ifølge Arbeidstilsynet er det Norsk Filmforbund som nå tar affære på vegne av sine medlemmer og melder inn Cinenord.

- Saken er ikke formelt oversendt til oss. Den er på vei. Vi har et varslingsskjema som Filmforbundet nå arbeider med, sier pressekontakt Per Olav Hernes i Arbeidstilsynet til Dagbladet.

Forbundsleder i Norsk filmforbund, Elisabeth O. Sjaastad, bekrefter at de har opprettet en dialog med Arbeidstilsynet. Basert på rådene fra Arbeidstilsynet vil forbundet levere en varslingssak.

- Vi har valgt å gå til det skrittet. Jeg vil ikke gå inn i detaljer rundt saken på nåværende tidspunkt. Dette er besluttet basert på en helhetsvurdering av omfanget av varslene vi har mottatt, sier Sjaastad til Dagbladet.

- Sykemelding og lange dager

NRK, som over tid har pratet med en lang rekke kilder involvert i produksjonen, lister opp flere forhold som skal utgjøre grunnlaget for Norsk filmforbund tar affære. Ifølge NRK skal arbeidere knyttet til «Atlantic Crossing» ha fortalt om:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer