Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rorbu-Myhre ble millionær

Pianist Trond Myhre fra «Du skal høre mye» er en beinhard forretningsmann i en av landets mest lønnsomme bedrifter. I fjor tjente han nesten tre millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På TV framstår han som en litt naiv pianospiller sammen med Tore Skoglund i «Du skal høre mye» fra Rorbua i Tromsø. I virkeligheten er han en suksessrik forretningsmann.

- Jeg spiller en rolle i Rorbua. Jeg har en helt annen bakgrunn enn klovn, sier Myhre, som tidligere livnæret seg som revisor.

Sammen med Momarked-general Trond Lie og Geir Løvlie startet han i 1993 Trond & Trond as som lever av å arrangere fest og moro for næringslivet. Flere års hard jobbing har gitt uttelling:

I fjor satt bedriften igjen med et overskudd på 8,9 millioner kroner. De tre kompanjongene tok hver ut mellom 1,5 og 2,1 millioner kroner i utbytte. I tillegg mottok Myhre 890000 kroner i lønn som daglig leder. De siste fire årene har han innkassert nesten fire millioner kroner i skattefritt utbytte.

TAR DET PIANO: Trond Myhre er pianist på fritida.