Rørende og relevant

Simon Stranger og bildekunstner Shwan Dler Qaradaki vil mer enn å dulle oss inn i fløyelsmyk førjulsstemning.

BALANSEKUNST: Simon Stranger og bildekunstner Shwan Dler Qaradaki har skapt en fin julefortelling om Stella som mister noen, men finner andre. Og om flyktningen Yousef. Illustrasjon: Shwan Dler Qaradaki
BALANSEKUNST: Simon Stranger og bildekunstner Shwan Dler Qaradaki har skapt en fin julefortelling om Stella som mister noen, men finner andre. Og om flyktningen Yousef. Illustrasjon: Shwan Dler Qaradaki Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste åra er det kommet flere knallfine kalenderbøker. «Snøsøsteren» (2018) satt en ny standard, ble en enorm kommersiell suksess og folkelesning. Fjorårets «Snøfall» var julemagi av beste slag, og Gaute Heivolls «Klokkerens evangelium» (2019) utvidet sjangeren, med mer melankoli, i tekst og illustrasjon. Ferskeste skudd på stammen er «Adventsstjernen», av Simon Stranger og bildekunstner Shwan Dler Qaradaki. Gjennom tjuefire kapitler tar de kalenderboka et steg videre. Fortellerne tilbyr ikke bare julekos til barna, men skaper en historie som er spennende, rørende – og relevant.

Stella bor på landet med politi-pappaen. Moren døde for nesten ett år siden, etter flere års kreftsykdom. Stella fortsetter som før, men sleper rundt på en ensomhet, som også skyldes at hun har distansert seg fra klassekameratene. At bestevenninnen har flyttet, gjør alt verre. «Borte. Hun også», tenker elleveåringen. En dag oppdager Stella noen mystiske fotspor i snøen rundt låven. Den nye gutten i klassen, Markus, tilbyr seg å hjelpe Stella å løse mysteriet. Snart skjønner vennene: Noen gjemmer seg på låven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer