Joaquin Phoenix:

Rørende takk til sin avdøde storebror

Stjerna Joaquin Phoenix takket sin avdøde bror River Phoenix for at han også satset som skuespiller.

STORSATSING: Skuespilleren Joaquin Phoenix spiller den svært spesielle karakteren «The Joker» i Hollywood-satsingen «Joker», som kommer i høst. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag mottok skuespiller Joaquin Phoenix (44) én av de to æresprisene på filmfestivalen i Toronto. Han har tidligere vært nominert tre ganger til Oscar, og fire ganger til Golden Globe. Mest kjent er han for sine roller i filmene «Gladiator», «Hotel Rwanda» og «Walk the Line».

Han er aktuell som hovedrolleinnehaver i «The Joker», filmen om den kjente «Batman»-skurken, som kommer på kino til høsten. Filmen spås allerede å bli en favoritt under neste Oscar-utdeling, skriver Variety.

Under prisutdelingen i Toronto mandag takket han sin avdøde bror, River Phoenix, for at han satset på skuespillerkarrieren.

River var selv et stjerneskudd i filmbransjen, men døde brått som 23-åring. Dødsfallet preget hele Hollywood. Joaquin Phoenix har siden da vært svært sparsommelig med uttalelser om brorens dødsfall.

- Da jeg var 15-16 år kom broren min, River, hjem fra jobb med en film kalt «Raging Bull», og han satte seg ned med meg for å se den. Dagen etterpå vekket han meg, og fikk meg til å se den en gang til. Han sa: «Du skal begynne med skuespill igjen. Det er dette du skal gjøre», sa Phoenix og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer