Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Rørende

JERUSALEM (Dagbladet): - Dette er rørende for en far å oppleve, sier Bjørn van Eijk som er med sønnen Stig på GP-sirkuset i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn van Eijk har tatt seg en uke fri fra ingeniørjobben i Ulsteingruppen for å være sammen med sønnen på EuroKjøret i Jerusalem.

- Jeg hadde planer om å reise rundt og se meg om i Israel, men bestemte meg i stedet for å henge i hælene på' n - han er tross alt bare 18 år.

Stig og Bjørn har et nært forhold. Det har de hatt siden han hentet «Guttungen» som en liten baby i byen Cali i Colombia.

- Begge gangene reiste jeg alene til Sør-Amerika og hentet Stig og storebroren Tor (22), som jeg fikk overlevert som små bylter på tre måneder. Det er noe helt spesielt å være adoptivforelder.

- Rørende

- Da Stig var seks måneder, fikk vi overdratt omsorgen fra barnehjemmet til en kvinnelig sykepleier. Du vet, vi ønsket mest mulig trygghet for den lille, sier Bjørn.Han er tydelig stolt av gutta sine, og denne uka er det Stig som står i fokus for hans oppmerksomhet. - Jeg er glad for å være her, og ikke hjemme og måtte lese om dette i avisene. Når jeg ser hvordan Stig fikser det han alltid har drømt om og jobbet for - å bli artist - blir jeg fylt med stolthet. Det er rørende for en far å oppleve. I ett år var Gerd van Eijk dødssyk med diagonosen leukemi.- Vi er glad for at hun fikk oppleve Stigs seier i den norske GP-finalen. Like etter døde hun. Stigs medgang gjorde det lettere å bære Gerds skjebne og død. Vi var godt forberedt, men vi har fremdeles tunge stunder. Da er det godt å være sammen.

Stig er rolig

Guttungen har en ro og trygghet som ikke er typisk for så unge artister. Han fleiper med utenlandske journalister i 30-åra og kaller dem gamle.- Roen har han etter meg, fleiper Bjørn.Men selv om Stig ikke har arvet farens stødighet i genetisk forstand, er han helt tydelig sin fars sønn.- Jo, han er nok det, brummer Bjørn.

FAN AV SØNNEN: Med stort bilde av sønnen på bystet henger faren, Bjørn van Eijk, i hælene på Guttungen i EuroSong-byen.