«Rørlegger Joe» får ikke jobbet

Pressen har slått leir på plenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Samuel J. Wurzelbacher, bedre kjent som «Rørlegger Joe», ble USAs svar på mannen i gata etter at han forsøkte å stille Barack Obama til veggs under et valgmøte i Ohio.

Han mente det ville bli umulig for ham å overta rørleggerfirmaet han hadde jobbet for i seks år, om Obamas skattepolitikk blir innført.

Får ikke være i fred

John McCain lot ikke sjansen gå fra seg, og refererte til rørleggeren under debatten med Obama natt til torsdag. Men i etterkant  ble det kjent at «Rørlegger Joe» sannsynligvis vil tjene på Obamas skattepolitikk, ettersom han tjener såpass lite at han får skattelette, snarere enn skatteøkning.

Siden har ikke amerikansk presse latt ham være i fred, og stadig nye elementer fra privatlivet hans trekkes fram i forbindelse med valgkampen.

Ikke har han rørleggerlisens, viser det seg. Og ikke kalles han Joe, men Samuel, til vanlig (Joseph er mellomnavnet hans). Og jammen har han ikke et ubetalt skattekrav også.

Fått nok

Nå har Joe fått nok av at journalister camper på plenen hans og hindrer ham i å gjøre jobben sin. Det melder nyhetsbyrået AP.

TRANGT OM PLASSEN: Nå er Rørlegger Joe lei av pressen. Her treffer han journalistene utenfor huset sitt i Ohio. Foto: SCANPIX / J.D. POOLEY / GETTY IMAGES
TRANGT OM PLASSEN: Nå er Rørlegger Joe lei av pressen. Her treffer han journalistene utenfor huset sitt i Ohio. Foto: SCANPIX / J.D. POOLEY / GETTY IMAGES Vis mer

- Media lurer på om jeg har betalt skatt, de lurer på en rekke dumme ting som ikke har noe som helst å si for Amerika, sa han i et intervju med Mike Huckabee på Fox News i helga.

Han fortalte at han har følt seg svært liten etter å ha lest kritikken av ham på nettet, og han er skremt av alt som har skjedd etter at han prøvde å stille Obama et spørsmål.

- Når du ikke kan stille lederne dine et spørsmål lenger, da blir det skummelt, sa han til Huckabee.

Og ikke fikk han noe ordentlig svar på spørsmålet heller.

«Rørlegger Joe» får ikke jobbet
HEIA JOE: Tilskuere vifter med en plakat med påskriften Rørlegger Joe på spansk, på et valgmøte med McCain i Florida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer