Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Hver gang vi møtes»-aktuelle Hanne Sørvaag:

Rørte Benny Borg til tårer med låt om hans avdøde kone

- Jeg var helt skjelven, sier Hanne Sørvaag om den følelsesladde opptredenen. 

MODIG VALG: Benny Borg mener Hanne Sørvaag var modig som framførte hans svært personlige låt til sin avdøde kone i «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2 
MODIG VALG: Benny Borg mener Hanne Sørvaag var modig som framførte hans svært personlige låt til sin avdøde kone i «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2  Vis mer

(Dagbladet): «God morgen, min kjære, har du sovet godt,

med alle englene på plass?

Og har du kanskje drømt om meg,

som også jeg har drømt om deg?»

Slik åpner Benny Borgs (71) sterke låt «God morgen, min kjære», som handler om tapet av kona Liv Jacobsen.

DEN STORE KJÆRLIGHETEN: Liv og Benny var gift fra 1980 til hun døde i 2013. Her i 2012. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DEN STORE KJÆRLIGHETEN: Liv og Benny var gift fra 1980 til hun døde i 2013. Her i 2012. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Hun døde i 2013, bare 66 år gammel.

Låta ble utgitt på Borgs album «Den Største Reisen» i fjor, et album Dagbladets anmelder beskrev som hans beste så langt i karrieren.

Var skjelven

Artisten, som er aktuell i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes», sier til Dagbladet at han ikke hadde trodd at noen av kollegene kom til å tolke «God morgen, min kjære» i programmet.

Der tok han feil.

Hanne Sørvaag (37) hadde nemlig valgt låta, etter mange runder i tenkeboksen.

- Først var det slik at jeg nesten ikke torde velge «God morgen, min kjære». Den var så heftig, med historien, teksten og melodien. Men så var det jo den låta jeg syntes var finest, sier Sørvaag.

Hun forteller at det var ekstremt krevende å framføre låta bare noen meter fra Borg selv.

- Det er kanskje ingen ting som har krevd så mye av meg som det. Det ble så sterkt å stå foran ham. Han hadde fortalt historien om kona først, så jeg var helt skjelven da jeg skulle opp på scenen.

Borg: - Modig gjort

Videre sier Sørvaag at det ble en veldig emosjonell stemning under framføringen, både blant artistkollegene, musikerne på scenen og crewet.

- Alle ble så revet med. Jeg så bort på Madelen som spilte fiolin, og både hun og kamerafolka grein.

Benny Borg selv legger ikke skjul på at Sørvaags framføring ble en sterk opplevelse.

- Jeg syntes det var utrolig vakkert. At Hanne tok for seg den sangen, som er veldig personlig, er modig gjort, sier artistveteranen.

Sørvaags tolkning av «God morgen, min kjære» kan høres på TV 2 lørdag 28. januar. «Hver gang vi møtes» har sesongpremiere i kveld, med Esben «Dansken» Selvig som hovedperson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling