Rørte en hel verden

Quaden Bayles ble kjent verden over etter å ha blitt utsatt for grov mobbing. Nå kan 11-åringen bli filmstjerne.

MOBBING: Ni år gamle Quaden Bayles ble mobbet for å være kortvokst, så fikk han og moren støtte fra millioner. Video: Yarraka Bayles Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Australske Quaden Bayles ble kjent for hele verden som et ansikt på hva mobbing kan forårsake.

Nå kan han bli filmstjerne, etter å ha landet en rolle i George Millers nye storfilm «Mad Max: Furiosa».

Ble mobbet

I 2020 ble den da ni år gamle Bayles filmet mens han gråtende forteller at han ønsker å avslutte livet sitt, på grunn av den daglige mobbingen han opplever.

- Jeg plukket akkurat opp sønnen min fra skolen, ble vitne til en mobbeepisode og ringte rektor. Jeg vil at folk skal vite - foreldre, lærere - dette er effekten av mobbing, sier Bayles stadig mer gråtkvalte mor i videoen.

Hun forklarer videre at familien vanligvis velger å fokusere på det positive, men at ting nå har gått så langt at hun velger å filme og dele opplevelsen.

Videoen gikk viralt, og verden rundt delte folk sin støtte i sosiale medier med emneknaggene #WeStandWithQuaden og #Quaden.

MOBBING: Ni år gamle Quaden Bayles blir mobbet for å være kortvokst. Nå får han og moren støtte fra millioner. Video: Yarraka Bayles Vis mer

Ble oppdaget

Som følge av oppmerksomheten fikk Bayles blant annet lede Australias beste rugbyspillere inn på banen under en all star-kamp og skuespiller Hugh Jackman spilte inn en video med en støtteerklæring.

DRØMMEN OPPFYLT: Her poserer Bayles og moren Yarraka sammen med rugby-stjernen Cody Walker, etter at førstnevnte fikk lede landets beste rugby-spillere inn på banen. Foto: Astraulian Broadcasting Corporation / AP / NTB
DRØMMEN OPPFYLT: Her poserer Bayles og moren Yarraka sammen med rugby-stjernen Cody Walker, etter at førstnevnte fikk lede landets beste rugby-spillere inn på banen. Foto: Astraulian Broadcasting Corporation / AP / NTB Vis mer

Også stjerneregissør George Miller, som selv er australsk, fikk øynene opp som gutten, og tilbød ham en statistrolle i filmen «Three Thousand Years of Longing», som er å se på kino i disse dager.

Der skal Bayles ha imponert Miller, og som konsekvens kan han nå bli å se i en ny storfilm.

DRØM: Her får Quaden Bayles lede Australias beste rugby-spillere inn på banen under ligaens all star-kamp. Bilder fra CNN. Vis mer

Mad Max

- Han gjorde en så god jobb at han nå har fått en liten rolle i «Furiosa», sier Miller i et intervju med The Sydney Morning Herald.

«Furiosa» er en forkortelse av «Mad Max: Furiosa», som blir den femte tittelen i filmserien Miller antakelig er best kjent for.

De tre første «Mad Max» filmene, utgitt mellom 1979 og 1985 gjorde Mel Gibson til en internasjonal superstjerne.

Da den fjerde filmen, «Mad Max: Fury Road», kom ut i 2015 tok den verden med storm. Filmen vant hele seks priser under den påfølgende Oscar-utdelingen, og tjente inn over 370 millioner dollar ifølge bransjenettstedet Box Office Mojo.

Alle filmene er både skrevet og regissert av Miller selv.

Selv om Bayles kanskje har fått en liten rolle, er det altså en liten rolle i en gigantisk film han nå får på CV-en i en alder av 11 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer