Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rørte tusenvis - nå er det kåret til årets nyhetsbilde i Danmark

Bildet av flykningjenta og politimannen gikk viralt.

VEKKER FØLELSER: Da en politimann satt seg ned midt i veien for å leke med flyktningjenta, tok fotograf Michael Drost-Hansen kameraet fatt. Resultatet ble fredag kåret til årets nyhetsbilde i Danmark. Foto: Michael Drost-Hansen/Jyllands-Posten, NTB Scanpix
VEKKER FØLELSER: Da en politimann satt seg ned midt i veien for å leke med flyktningjenta, tok fotograf Michael Drost-Hansen kameraet fatt. Resultatet ble fredag kåret til årets nyhetsbilde i Danmark. Foto: Michael Drost-Hansen/Jyllands-Posten, NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Fredag var det prisutdeling på Det Kongelige Bibliotek i Danmark. Årets beste pressebilder skulle kåres.

Ifølge danske Journalisten deltok 179 medlemmer av Pressefotografforbundet i konkurransen, mens 41 var nominert. Hele 2710 bilder skulle vurderes, før flere vinnere ble kåret fra sine respektive kategorier.

Frilanseren Michael Drost-Hansen stakk av med en av de gjeveste prisene: Årets nyhetsbilde.

Fotografen fanget med kameraet sitt i fjor en hjertevarmende hendelse. En politimann satt seg ned i veien og lekte med ei flyktningjente.

Dagbladet har flere ganger omtalt bildet, som ble sett av tusenvis verden over.

Årets pressefoto: Pressefotograf Jacob Ehrbahn i danske Politiken vant pris for dette bildet. Foto: Jacob Ehrbahn / Politiken/ NTB Scanpix
Årets pressefoto: Pressefotograf Jacob Ehrbahn i danske Politiken vant pris for dette bildet. Foto: Jacob Ehrbahn / Politiken/ NTB Scanpix Vis mer

- Motorveien de gikk på var avstengt i begge retninger. Da jeg gikk mot dem stanset de for å ta en pause. Etter en stund krysset jenta veien og gikk bort til to politimenn. Hun inviterte dem til å leke og det var de med på, fortalte Drost-Hansen da.

I juryens dom heter det at «det dokumenterer en historie vi ikke har sett før i Danmark. Det er danmarkshistorie og en begivenhet. Som angrepet på Krudttøden og synagogen, fikk det oss til å innse at vi ikke er isolert fra resten av verden».

Juryen begrunner også Drost-Hansens seier med at bildet nådde hele verden og skapte alt fra forvirring til hjertevarme.

Prisen for årets pressefoto gikk til Jacob Ehrbahn i Politiken. Ehrbahns bilde var også relatert til flyktningkrisa. Bildet viser det som tilsynelatende er en familie som prøver å klatre gjennom en mur av piggtrå.

I sin begrunnelse skrev juryen at «med et enkelt fotografi lykkes Jacob Ehrbahn med å innkapsle hele historien: verden i nød, mennesker flykter og vi prøver å holde dem ute».

I 2013 vant fotostudenten Marie Hald samme pris som Ehrbahn. Bildet hennes var av en prostituert som hadde samleie med en kunde.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram