Ros til Bylarm - ris til LIPA

Sissy Wish (23) cd-debuterer med å takke Bylarm og skjelle ut Paul McCartneys popfabrikk.

For ett år siden debuterte Sissy Wish, eller Siri Wålberg som hun heter, på Bylarm i Trondheim. Hun var blant de få som gjorde seg bemerket, og som alle snakket om.

Etter konserten på Samfundet tok det ikke lang tid før platekontrakten var underskrevet.

Dyrt og dårlig

Derfor har Bylarm betydd langt mer for henne enn et år ved LIPA (Liverpool Institute of Performing Arts), eller den såkalte Paul McCartney-skolen.

- LIPA var en stor skuffelse. Skoleåret 2001/2002 i Liverpool var ikke vellykket for meg.

- Jeg var ikke alene om å være isolert og føle meg aleine. Jeg ble for det meste sittende på rommet mitt og lage sanger. Det sosiale miljøet var elendig. De eldre var ikke inkluderende i forhold til oss som gikk første året, sier Wålberg.

Hun beskriver de britiske elever som blærete, og en del av lærerne var hovne.

- LIPA er hypet - dyrt og dårlig. Det jeg sitter igjen med, er et lån på 50000 kroner.

Bylarm - igjen

Men Bylarm, derimot, har hun bare positive erfaringer med. Neste uke arrangeres bransjefestivalen i Bergen, og vel 50 halv- og ukjente band skal vise seg fram for platedirektører, managere og musikkjournalister.

- Jeg var forferdelig nervøs før konserten i fjor, som var full av bransjefolk.

- Men jeg ga alt, og det fungerte. Jeg fikk platekontrakt med Tuba og etablerte samarbeid med «HP» Gundersen, Kato Ådland og broren min, Stig - «Pluto» - som nå har sluttet i Sister Sonny for å spille med meg.

Lyd-lek

Albumdebuten har fått navnet «You My Breathe...» og blir gitt ut 16. februar. I den anledning skal hun spille, både på Bylarm og uka etter i Oslo.

Stadig flere kvinner gjør seg bemerket i norsk pop, og Sissy Wish er intet unntak. Hun viser melodiøse muskler og sans for detaljer. Stilen er ikke helt ulik Tori Amos og Kate Bush, men røffere og ikke fullt så kunstnerisk .

- Jeg har hørt det før. Det er hyggelig å bli sammenliknet med to så bra artister.

Det er mye lek med lyder i Sissy Wishs musikk, noe som er tilsiktet.

- Jeg ønsker ikke å være så mainstream som Lene Marlin og Anne Hvidsten, men søker å lage et lydbilde som overrasker deg litt hver gang.

TAKKER BYLARM: LIPA (Liverpool Institute of Performing Arts), eller den såkalte Paul McCartney-skolen, er både dyr og dårlig, sier Siri «Sissy Wish» Wålberg, som mener at Bylarm er viktigere for norske artister.