Ros til ny Bør

TRONDHEIM (Dagbladet): Rolv Wesenlund lå hjemme i senga med influensa, men virkelighetens Bør, Rema-millionær Odd Reitan, jublet over Bør Børson-premieren på Trøndelag Teater.

- Dette var kjempebra, gliste Reitan, som kom til premieren sammen med Anne-Grethe Løvaas.

Trøndelag Teater har helt bevisst spilt på likheten mellom Bør Børson junior og Odd Reitan i markedsføringen av musikkspillet.
I annonsene har teatret brukt Remas farger og typografi - og på scenen i går kveld dukket til og med motorsaga som kutter prisene opp på scenen.

- Jo, jeg kjenner meg igjen i Falkbergets tekst, men det gjør vel alle. Jeg tror det bor en liten Bør Børson i alle nordmenn. Det er bare ikke alle som vil innrømme det, sier Rema-Reitan til Dagbladet.

Syk æresgjest

Rolv Wesenlund skulle være æresgjest på gårsdagens premiere, men influensa tvang ham til å holde senga hjemme i Oslo.
Kona Ruth var likevel på plass, og hun likte det hun så på Trøndelag Teaters scene.

- Dette er kjempegøy. Jeg er så forelsket i Hildegunn Eggens «Laura Isaksen». Hun er aldeles vidunderlig, smiler fru Wesenlund.

Selvsagt synes hun det er rart og annerledes å se Paul Ottar Haga i rollen som hennes mann har gjort med så stor suksess.

- Det er ingen misunnelsesverdig oppgave å ta over rollen etter Rolv, men jeg synes Paul Ottar Haga kommer veldig bra fra det, sier Ruth Wesenlund.

Hagas kveld

Hun tror det hadde blitt for mye oppstyr rundt Rolv Wesenlund hvis han hadde kommet på premieren i går.
- Derfor er det kanskje like greit at han ikke er her. Dette er Hagas kveld, sier fru Wesenlund.

Og Haga var sliten, men glad bak scenen etter premieren.

- Jeg har gått og gledet meg til å komme i gang, men akkurat nå kjenner jeg meg helt utladet, sa Haga med favnen full av blomster.

Gikk greit

Han innrømmer at han hadde nerver før han gikk på scenen. Han hadde, som han sier, «magen i ulage».

- Men jeg synes det gikk greit. Det var iallfall ikke noe som gikk galt, sa Haga, som vet han vil bli sammenliknet med Rolv Wesenlund, uten at det skremmer ham fra å lese kritikkene i dag.

- Nå blir det fest. Det er bætterdø sikkert. Det har vært hektisk de siste dagene, så det er mange som har behov for å lade ut i kveld, smilte den nye Bør.
Han kan være trygg på at trønderne vil strømme til for å se forestillingen, uansett hva kritikerne skriver i dag. Nær 30 000 av totalt 37 000 billetter er allerede solgt.

NY BØR: Paul Ottar Haga synes selv det gikk greit på gårsdagens premiere på «Bør Børson junior». Han fikk favnen full av blomster og klem av Grete Nordberg, som spiller hans Josefine.