Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ros til Stargates Beyoncé-låt

Norske superprodusenter sammenliknes med Max Martin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 4. september slipper Beyoncé Knowles sitt nye album «B\'Day» i USA, og på skiva finnes blant annet låta «Irreplaceable». Albumkuttet er produsert av Stargate-duoen Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen, og skrevet av Espen Lind og Amund Bjørklund.

Det er foreløpig svært få som har fått høre skiva, men Fox News har fått innvilget en lyttesession. Og de er ikke snaue i sin omtale av «Irreplaceable».

Neste singel?

- En smart ballade kalt «Irreplaceable» er den mest minneverdige låta på plata, og den har det største potensialet til å slå an hos fansen kjapt, skriver musikkjournalist Roger Friedman.

Han mener låta skiller seg ut på en ellers ganske kjedelig plate.

- Det er den eneste sangen på «B\'Day» som man faktisk får lyst til å synge med på, og den er skrevet og produsert av Stargate - et anonymt, norsk produsentteam som leverer pop-hits - nærmest lik Max Martins boyband-fabrikk fra noen få år siden.

Etter to singler anmelderen mener har vært mislykkede, tror han at «Irreplaceable» eller den Neptunes-produserte «Green Light» vil være naturlige valg som neste singelkutt.

Hvis førstnevnte blir valgt, setter det garantert fart på Stargates allerede eventyrlige USA-karriere.

FÅR DÅRLIG KRITIKK: Men en norskprodusert låt kan føre til at Beyoncé Knowles likevel kan sikre seg en pen listeplassering, mener Fox News. FOTO: SCANPIX/AP
FÅR DÅRLIG KRITIKK: Men en norskprodusert låt kan føre til at Beyoncé Knowles likevel kan sikre seg en pen listeplassering, mener Fox News. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Vil møte Stargate

Beyoncé har ikke selv møtt sine norske produsenter, fortalte hun nylig i et intervju med Dagbladet.

- Nei, kan du tro det! Jeg vil sååå gjerne møte dem. Det nærmeste jeg er kommet er da de la igjen en lapp til meg.

Kjæresten Jay-Z er med på to av låtene på «B\'Day», og han har også vært sentral i Stargates karriere så langt. Han er nemlig en av direktørene i plateselskapet Def Jam, og hadde en slags redaktørrolle da selskapet skulle plukke ut hvilke låter som skulle komme med på Ne-Yos storselgende plate «So Sick».

Til slutt fikk Stargate med fire albumkutt - blant annet den listetoppende singelen «So Sick».

Jay-Z er kjent for å ha god teft når det gjelder å plukke fram nye produsentnavn. Kanye West fikk for eksempel sitt gjennombrudd på bakgrunn av sine bidrag på Jay-Z-skiva «The Blueprint».

BLIR ENDA STØRRE?: «Irreplaceable» kan føre til et ytterligere karriereløft for Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen.