Rosa hygge i L.A.

En klomsete skotte fra England drar til Hollywood på jakt etter kvinnen i sitt liv, og selv om både hun og filmen er relativt konvensjonell, har «I Los Angeles uten kart» både sjarm og morsomme observasjoner.

Finske Mika Kaurismäki har selvsagt fått med de hårfagre absurditetene i «Leningrad Cowboys» i en scene. Dessuten dukker Johnny Depp opp som en ukreditert overraskelse - begge deler av de ting som gjør filmen hans hyggelig severdig.

OBOS-pen

Den kunne vært mer, hadde mannen unngått en del opplagte vendinger og kanskje funnet en annen enn Vinessa Shaw som kjærlighetsobjektet Barbara.

Shaw er OBOS-pen, uinteressant, og det er noe vanskelig å begripe at en erkebritisk begravelsesagent som Richard (David Tennant) forfølger henne til den andre siden av kloden uten annet i lomma enn et lysegrønt håp.

Elskelig suppehue


Men det gjør han, hvorpå vår venn havner blant glitterbyens streberske amatører, må slåss med en slesk regissørspire (Cameron Bancroft) om damens gunst og gjør seg til venns med et elskelig suppehue (Vincent Gallo) av en bassengvasker/gitarist.

Det raljeres flittig og ofte vittig over den overflatiske berømmelsessyke i filmbyen, over sleske agenter og amerikansk kommers. Alt sammen velspilt underholdende.

Men når det kommer til krita, ser selv en finsk regissør gjennom kjempestore, rosa briller.