#MeToo

Rose McGowan går i detalj om angivelig Weinstein-voldtekt for første gang

Hevder filmmogulen forgrep seg på henne da hun var 23 år gammel.

BOKAKTUELL: I selvbiografien sin «Brave» skriver skuespiller Rose McGowan om et seksuelt overgrep Harvey Weinstein skal ha utsatt henne for. Weinsteins advokat avviser McGowans anklager som «løgn». Foto: NTB Scanpix
BOKAKTUELL: I selvbiografien sin «Brave» skriver skuespiller Rose McGowan om et seksuelt overgrep Harvey Weinstein skal ha utsatt henne for. Weinsteins advokat avviser McGowans anklager som «løgn». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Skuespiller Rose McGowan (44) var en de første kvinnene som sto fram med rystende historier om Hollywood-mogul Harvey Weinstein (65).

Allerede i midten av oktober tvitret McGowan om at en «studiosjef» hadde forgrepet seg mot henne. Det ble seinere kjent at mannen var Weinstein, som fram til i høst var sjef for filmselskapet Miramax.

McGowan har tidligere fortalt at voldtekten fant sted på et hotellrom i 1997. I sin ferske selvbiografi «Brave» går hun for første gang i detalj om historien.

The Guardian har gjengitt utdrag fra boka, der McGowan skriver at hun møtte Weinstein for første gang under filmfestivalen Sundance i 1997, der filmen hennes «Going All The Way» ble vist.

Hotellrom-møte

Etter filmvisningen skal Weinstein ha bedt McGowan om å møte ham på en restaurant, en avtale som seinere ble flyttet til hotellrommet hans.

44-åringen trodde at hun og Weinstein skulle legge en større plan for karrieren hennes, men slik ble det ikke. Etter en halvtimes snakk om karrieren hennes skal Weinstein ha presset henne mot kanten av en jacuzzi og tvunget seg på henne ved å utføre oralsex, skriver Variety.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer