Rose til Per

Navnet er Per Jørgensen (43). Han kommer fra Bergen by night, dvs. han regnes som en av byens restaurantkonger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 1998 ga han ut en cd. Denne var ment til bruk for venner og kjente, men ettersom hovmesteren også hadde en stemme som kler solbriller, var det flere i det vesterlandske musikkmiljøet som ville noe mer med Pers.

Rockfolk som HP Gundersen og Kato Ådland. Og, på gata i Bergen traff Jørgensen ei kjent regnbyge, og bak den Tim Rose. Mannen som blant annet bærer med seg låtarven «Hey Joe» og «Morning Dew». Jimi Hendrix er først og fremst den vi forbinder med «Hey Joe».

  • - Første gang jeg hørte «Hey Joe» var med et bluegrasband.
Tenk det, «Hey Joe» med banjo. Låta festet seg hos meg, og jeg laget etter hvert min versjon av den med eget band i 1966. Vi spilte den rett inn live. Det var som en åtte minutter lang orgasme. Dunder og brak, sier Tim Rose, som gir Jørgensen og oss biter fra et langt liv innenfor faget rock, dop og myter. For Tim Rose er liksom et navn som de fleste musikere med årringer har et sterkt forhold til. Led Zeppelin-Robert Plant synger Rose på sin siste utgivelse.

- «Hey Joe» lever sitt eget liv, men økonomisk får jeg ingenting ut av det. Jeg har etter hvert blitt tilkjent opphavet til låta, men pengene går til en annen, sier Rose.

  • Vi treffer Tim og Per i Oslo. På et hotell med blant annet en suite som lukter av Henrik Ibsen.
I dag slipper Jørgensen albumet «Not goin' anywhere» under dekknavnet Headwaiter. Tim Rose har levert fire av tekstene. Kjartan Kristiansen har grepet om gitarhalsen.

- Det er så mange dyktige folk med på dette albumet, så jeg er veldig ydmyk. Det eneste jeg visste jeg måtte gjøre var å levere noe som er skikkelig, sier Jørgensen med en stemme som visse mener høres ut som om det er Leonard Cohens sønn som prøver å tolke Nick Cave.

- Det eneste rådet jeg ga til Per var at han måtte finne sin egen stemme, det har han gjort, sier Rose, og vi ser video.

  • En ganske så video-på-roterommet-sak med Tim og Per, førstnevnte som barkeeper.
Jørgensen på scenen. Singelen fra albumet er årgangsrock, men tv-bildene burde nok Jørgensen & co. titte på en gang til. Før den slippes.

- Grunnen til at jeg er med på dette, er at jeg liker mennesker som Per, mennesker som elsker musikk og som vil noe. Da spiller det ingen rolle for meg hvem de er, eller hva de har gjort tidligere. Jeg vet jeg har en god evne til å «oppdage» unike talenter, sier Tim Rose.

  • Så får vi se om Jørgensens stemme bærer nok til å bli
fillelista , eller hva det nå heter i fritidsklubben PefireTre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer