UTE I KULDA: Komiker og skuespiller Roseanne Barr mistet jobben fra sin egen tv-serie «Roseanne», etter å ha postet en rekke twittermeldinger med rasistisk innhold i forrige uke. I en ny serie twittermeldinger avslører hun at hun bønnfalt om å få beholde jobben, uten nytte. Foto: NTB scanpix / AP
UTE I KULDA: Komiker og skuespiller Roseanne Barr mistet jobben fra sin egen tv-serie «Roseanne», etter å ha postet en rekke twittermeldinger med rasistisk innhold i forrige uke. I en ny serie twittermeldinger avslører hun at hun bønnfalt om å få beholde jobben, uten nytte. Foto: NTB scanpix / APVis mer

Roseanne Barr

Roseanne: - Bønnfalt tv-kanalen om å ikke kansellere showet

Ifølge CNN skal tv-kanalen ABC være i gang med å diskutere mulighetene for å fortsette showet uten Roseanne.

I en rekke twittermeldinger postet torsdag forrige uke, avslørte Roseanne Barr at hun bønnfalt sjefene hos tv-kanalen ABC om ikke å ta programmet hennes av lufta.

Komiker og skuespiller Roseanne Barr (65) mistet i forrige uke hovedrollen i sin egen tv-serie, som i år gjorde comeback etter nesten 10 år. Det skjedde etter at hun i en rekke twittermeldinger kom med flere rasistiske uttalelser.

På det sosiale mediet gikk Barr hardt ut mot den tidligere rådgiveren til Barack Obama og borgerrettsforkjemperen, Valerie Jarret. Ifølge The Guardian skal Barr ha sammenliknet Jarret med «Planet of the Apes», på grunn av hennes iranske røtter.

- «Det muslimske brorskap» og «Planet of the Apes» fikk en baby, Valerie Jarret, skal Barr ha skrevet i en Twitter-melding som nå er slettet, ifølge avisa.

- Ville gjøre det godt igjen

I etterkant av oppsigelsen har Roseanne Barr fortsatt å poste innlegg på Twitter. Det var torsdag forrige uke at Barr postet de aktuelle innleggene. Der skriver hun at hun har bønnfalt sjefene hos ABC om å ikke kansellere programmet hennes, skriver CNN.

- Jeg bønnfalt Ben Sherwood hos ABC 2 om å la meg få beklage og gjøre opp for mine feil. Jeg bønnfalt dem om ikke å kansellere showet. Jeg fortalte dem at jeg var villig til å gjøre alt, og jeg spurte om å få hjelp til å gjøre det godt igjen. Jeg hadde jobbet med å gi dem gratis publisitet i ukevis, jeg hadde reist, mens jeg hadde bronkitt. Jeg bønnfalt dem om å redde jobbene til folk, skrev Barr i et innlegg som nå er slettet.

Roseanne fortsetter med å beskrive det hun hevder er deler av samtalen med Sherwood, som er direktør for Disney-ABCs tv-avdeling:

- Han sa til meg: «Hva tenkte du på når du gjorde dette?». Jeg sa: «Jeg trodde hun var hvit, hun ser ut som min familie»! Han hånflirte og sa: «Det du har gjort er uhørt og utilgivelig». Jeg ba for jobbene til crewet mitt. Vil jeg noensinne komme meg fra denne smerten?, tvitret hun litt seinere, ifølge CNN.

Slettet innleggene

Barr fortsatte videre med å beklage til sin afroamerikanske kollega Jayden Rey i et nytt innlegg. Rey spilte Barrs barnebarn Mary Conner i tv-serien «Roseanne».

- Jeg tror jeg har det bedre i morgen. Jeg er mest lei meg for Jayden Rey i showet mitt, som jeg har blitt så glad i, og jeg er så skamfull for at hun noensinne kunne tro at jeg ikke er glad i henne, bare fordi hun er afroamerikansk. Det er den mest forferdelige, smertefulle ting. Men jeg kan ikke la meg selv falle sammen, skriver hun, ifølge Washington Post.

Innleggene ser nå ut til å være slettet fra Twitter. Den siste posten er imidlertid blitt stående. Her skriver hun at hun kommer til å logge seg av Twitter for ei stund - noe hun har sagt flere ganger tidligere, men likevel kommet tilbake kort tid etter.

Mandag formiddag har hun imidlertid ikke postet noen nye innlegg.

Bytter ut Roseanne?

Samtidig som Roseanne fikk sparken fra sitt eget program, mistet mer enn 200 personer jobbene sine. Men ifølge nettstedet TMZ undersøker ABC nå mulighetene for å få showet på lufta igjen, med karakteren Darlene, spilt av Sarah Gilbert (43), som hovedperson i stedet for Roseanne.

Ifølge CNN har kilder tilknyttet ABC bekreftet dette, men understreker at det kommer an på Roseanne Barrs kontrakt, ettersom produksjonsselskapet kan måtte kjøpe henne ut av showet.