Rosenborg kapret seere fra «Robinson»

«Robinson» ble rundjult av Rosenborg søndag kveld. TV3 tapte kampen om seerne mot TV2.

274000 seere valgte å følge med på «Robinsonekspedisjonen» på TV3, men flertallet foretrakk fotballdrama på TV2. 527000 seere så andreomgangen mellom Rosenborg og Tromsø på TV2, samtidig som TV3 sendte «Robinsonekspedisjonen».

Skuffet

- Vi er skuffet over at 60000 seere falt fra i forhold til premieren. Men det er vanskelig å konkurrere med fotball, sier Marianne Melfald i TV3. - Vi vet fra våre egne Champions League-sendinger hvor populært fotball er, så vi møter oss selv i døra, legger hun til.

Også forrige søndag vant TV2 konkurransen om sofasliterne. «Gutta på tur» med Arne Hjeltnes hadde et snitt på 650000 seere, premieren på «Robin-sonekspedisjonen» trakk 334000. Neste søndag sender TV2 seriekampen mellom Rosenborg og Viking samtidig med den tredje «Robinson»-episoden på TV3.

Men TV3 tror ikke seer-kampen på søndager er tapt ennå.

Kritikk

- Vi redigerer ikke om på «Robinson». Vi har fått kritikk for at serien utvikler seg for seint, men vi har brukt tid på å la seerne bli kjent med deltakerne og konseptet. Fra neste søndag spisser konfliktene seg, med to konkurranser i hver episode, sier Marianne Melfald til Dagbladet.

TV3s «Robinsonekspedisjonen» hadde denne gangen en seeroppslutning på 11,9 prosent av alle seere over 12 år. Rosenborg mot Tromsø på TV2 hadde en oppslutning på 38,3 prosent i samme tidsrom.