Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Roser Erik

Christina Ricci (20) spår den norske regissøren Erik Skjolbjærg en stor filmkarriere i Hollywood. - Han får garantert flere jobbtilbud, sier hun til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Ricci selv som valgte nordmannen til regissør på sin neste film, «Prozac Nation». Innspillingen ble ferdig i sommer, og filmen lanseres om ett år.

- Erik er en utrolig dyktig regissør. Han har laget så mange kule effekter i filmen - ikke datamanipulerte, men med kameraet. Det er nesten som i gamle Hollywood-filmer, forteller den unge filmstjernen, som co-produserer og spiller hovedrollen.

Anne Heche og Jessica Lange har to av de andre rollene. Riccis eget produksjonsselskap står bak.

- Hvorfor valgte du en nordmann som ikke er kjent i Hollywood?

- Noen hadde gitt meg en kopi av «Insomnia». Jeg var bare halvveis i filmen da jeg visste at denne regissøren måtte jeg ha. Jeg tok opp telefonen direkte.

«Prozac Nation» handler om en klinisk deprimert ung kvinne som bruker store mengder lykkepiller, rusmidler og sex i jakten på en slags livsvilje. Filmen bygger på Elizabeth Wurtzels selvbiografiske bestselger-roman.

- Depresjon er vanskelig å beskrive og forklare slik at andre føler hvordan det er. Jeg møtte regissører som ikke ville ta i historien fordi de mente det var for risikabelt. Mange har fasttømrede ideer om hvordan deprimerte mennesker er. Erik derimot, var helt åpen, og nærmet seg rollefiguren med interesse, sier Ricci.

I Hollywood er Ricci kjent for å gjøre modige rollevalg, ofte på kanten av det filmbyen aksepterer. Men innspillingen av «Prozac Nation» er den tøffeste hun har vært med på.

- Hver dag var det scener der jeg skulle bryte sammen og gråte, få angstanfall eller bare være generelt miserabel. Jeg måtte ta fri i flere uker etterpå for å komme til hektene igjen.

FORNØYD PROZAC-BABE: Christina Ricci er svært fornøyd med Erik Skjoldbjærg og spår ham en hektisk framtid i Hollywood.