Roskilde-glede

ROSKILDE: Hun får klaus i store folkemasser, og han orker ikke engang tenke på at han tråkket på en livløs kropp under store deler av fjorårets famøse Pearl Jam-konsert. Likevel vender kjæresteparet tilbake.

Rannveig Nesse (19) og Espen Thorbjørnsen (20) sverget på aldri å dra tilbake til Roskilde etter å ha stått midt i den verste skvisen under Pearl Jam-konserten som kostet ni meddeltakere livet. Men på tross av at de kom ubehagelig tett innpå fjorårets dødsfelle, tar de nå et nytt Roskilde-år.

- Vi ønsker ikke å forbinde Roskilde med det tragiske som skjedde i fjor. Vi ønsker å forbinde Roskilde med noe positivt. Derfor drar vi tilbake hit i år, sier Askøy-paret Rannveig og Espen.

Døden nær

I fjor fortalte Nesse og Thorbjørnsen til Dagbladet hvordan de opplevde Roskilde-tragedien. Espen sto oppå en livløs kropp i sang etter sang - uten at han hadde mulighet til å røre på seg. Rannveig fikk slag og spark i hodet, hadde ei jernstang i ryggen, fikk knapt nok puste, og gråt og gråt. Begge var døden nær.

- Det er skummelt å tenke på i dag. Jeg har fått fobi for store folkemasser. Vi var på BigBang-konsert på Hulen i vinter. Selv av det lille trykket som var der fikk jeg flashback til Roskilde. Derfor blir det ikke aktuelt å gå langt fram på konsertene i år. Jeg har også grått masse etter det vi opplevde i fjor, forteller hun.

Espen vil nødig snakke om sin opplevelse.

- Det er for jævlig å tenke på. Jeg orker det ikke, sier han.

Godt å snakke

I ettertid støtter de Roskilde-sjef Leif Skov, som lot festivalen fortsette på tross av tragedien.

- Det var fint å være sammen etter det som skjedde. Selv la vi oss inn på et herberge i København sammen med vennene våre. Det var godt å være sammen og prate ut om tingene. Slik følte nok de som ble igjen på festivalen det også, sier Espen. Som imidlertid har likt dårlig hvordan Roskilde-ledelsen har taklet ulykken.

- Det var sikkerheten som sviktet. I ettertid har det også kommet fram at vaktene fikk kjøpt billig øl under scenen. Da er det helt sykt at Skov og co. legger skylda for ulykken på Pearl Jam og publikum, sier Espen.

- Ja, det er fryktelig irriterende at ledelsen her nede ikke har påtatt seg noe skyld, legger Rannveig til.

Nå er begge glade for å være tilbake på Roskilde-festivalen.

- Jeg tror det er bra å være her. Men jeg håper aldri vi glemmer det som skjedde i fjor, avslutter Espen Thorbjørnsen.

<B>LYKKEFØLELSEN TILBAKE:</B> I går gledet Rannveig Nesse og Espen Thorbjørnsen fra Askøy utenfor Bergen seg over å være tilbake på Roskilde-festivalen. Neste år håper Espen å få spille med sitt band Rockatasky på scenen.