- Roskilde har skylda

Giske om Quarts problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): I dag er Trond Giske på Quartfestivalen, og kulturministeren må finne seg i å bli overfalt av ivrige festivaldeltakere som vil fotograferes sammen med ham.

Quart har fått mye negativ presse. Mange spekulerer på om årets festival, med dårlig publikumsoppslutning, dårlig vær og skuffende program, er i ferd med å dø.

Giske mener at problemene ikke er Quarts skyld:

- Quart er like bra og proff som den har vært tidligere. I år har de også noen nye bra ting, som for eksempel demoscenen, sier Giske til Dagbladet.no.

Han mener publikumssvikten skyldes at Quart arrangeres samtidig med Roskildefestivalen, som trekker flere nordmenn enn Quart og Hove:

- Det er fryktelig uholdbart med en kollisjon med Roskildefestivalen.

Med kort geografisk avstand og ganske lik profil, kan man spørre seg om Hove og Quart slår hverandre i hjel. Det mener Giske er feil:

- Jeg mener at Hove og Quart er såpass forskjellige at det er plass til begge. Hove er en campingfestival, mens Quart er en byfestival. Det er god plass til begge, men verken Hove eller Quart er tjent med å arrangeres samtidig med Roskilde, sier Giske til Dagbladet.no.

- UHELDIG MED ROSKILDE OG QUART SAMTIDIG: Kulturminister Trond Giske mener at Quart-festivalens problemer ikke er festivalens egen skyld. FOTO: TORSTEIN BRATTSET DRABLØS
- UHELDIG MED ROSKILDE OG QUART SAMTIDIG: Kulturminister Trond Giske mener at Quart-festivalens problemer ikke er festivalens egen skyld. FOTO: TORSTEIN BRATTSET DRABLØS Vis mer

Han er en av de som får med seg flest festivaler i sommer, men et tett program sørger for at det kun blir korte stopp. I kveld prioriterer han headlinerne:

- Jeg skal se Beastie Boys og Scissor Sisters, og kanskje rusle innom Mew.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer