Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Roskilde kan nytes uten euforiserende stoffer

Festivalsjefen svarte leserne på Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROSKILDE (Dagbladet.no): Roskilde by er denne uka invadert av 100 000 festivaldeltakere, pressefolk og frivillige. Når så mange lever og fester så nært hverandre, kan det fort bli en del bråk.

Men politiet i Roskilde melder om harmoniske tilstander så langt.

- Generelt har det vært en rolig start på festivalen, forteller Jan Johansen ved Roskilde-politiet til Dagbladet.no.

Noen få voldsepisoder har det vært, og som vanlig er det flere festivaldeltakere som har fått frastjålet ting i teltene.

- Men det er ikke noe å snakke om, spesielt i forhold til hvor mange mennesker vi har her.

13 000 nordmenn er til stede på festivalen. Ifølge NRK tjener Roskilde rundt 20 millioner på billettsalg til Norge, mens vi også legger igjen 50 millioner kroner på øl, mat og opplevelser.

Esben Danielsen er pressetalsmann, og svarer på spørsmål fra Dagbladet.nos lesere.

Hvor alvorlig har problemet vært med salg av falske billetter? Hvorfor velger så mange nordmenn Roskilde? Og er det noe du syns kunne vært bedre med festivalen?

ROLIG: Bortsett fra litt tyveri og noen ordensforstyrrelser, har årets Roskilde foreløpig vært rolig. FOTO: EIRIK HELLAND URKE
ROLIG: Bortsett fra litt tyveri og noen ordensforstyrrelser, har årets Roskilde foreløpig vært rolig. FOTO: EIRIK HELLAND URKE Vis mer