Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Roskilde kutter prisen

... mens Hovefestivalen går motsatt vei.

HVOR SKAL DU? Ledelsen i Roskilde Festival mener du kan spare over tusen kroner på å velge dem i stedet for Hovefestivalen neste sommer: Foto: Eirik Helland Urke
HVOR SKAL DU? Ledelsen i Roskilde Festival mener du kan spare over tusen kroner på å velge dem i stedet for Hovefestivalen neste sommer: Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

|||Det ligger an til festivalkrasj når danske Roskilde Festival og norske Hovefestivalen neste år for første gang vil ligge i samme uke.

Nå melder danskene at de kutter i billettprisen. For fire dager med vel 150 artister må du ut med 1890 norske kroner, et kutt på 205 kroner i forhold til 2009-prisen.

- Skal vi holde på et spennende ungt og internasjonalt publikum, og ikke bli en festival mest for de velhavende over 30 år, må vi passe godt på vår billettpris. Vi setter prisen ned slik at selv de som studerer og har knapt med penger har bedre muligheter til å komme, sier Roskildes talsmann Esben Danielsen til Dagbladet.

Han sier Roskilde nå trosser både prisutvikling og stigende musikerhonorarer.  

Hove øker prisen
Mens Roskilde kutter, øker Hove prisen. Fram til 25. desember kan du kjøpe ukespass for de fire festivaledagene neste år til 1850 kroner, det samme som for 2009-festivalen. På sine nettsider varsler Hove at prisen for 2010-festivalen vil stige.

«Vi vet ikke nøyaktig hvor mye billettprisen kommer til å øke ennå (det kan også komme litt an på actene), men den kommer til å bli noe høyere enn i fjor», skriver Hovefestivalen.

Roskilde Festival avviser at priskuttet har noen som helst sammenheng med at Hove går i samme uke.

- En festival av Hoves størrelse betyr ikke noe særlig for konkurransen, fordi den jo er mye mindre. Det er jo flere danske festivaler som er større enn Hove, og som vi absolutt ikke har konkurransemessige problemer med, sier talsmann Esben Danielsen til Dagbladet

Tjener en drøy tusenlapp
Selv om Roskilde nødig snakker om «festivalkrig» har danskene sendt Dagbladet et regnestykke der det går fram hva du vil spare dersom du dropper Hove framfor dem.

Regnestykket tar utgangspunkt i Hoves rabbarter julepris, og at du tilbringer fire dager på hver festival.

Med pris på transport, billett, mat, øl, camping og transport vil det koste publikum 5330 norske kroner å dra til Tromøy 30. juni til 3. juli.

Til sammenlikning vil det koste 4197 norske kroner å dra til Roskilde 1. til 4. juli. Du sparer altså 1193 norske kroner, ifølge Roskilde-regnestykket.

Smigret
Hovefestivalens pressesjef Gaute Drevdal tar Roskildes offensiv mot dem med et smil:

- Det er nesten litt smigrende at de betrakter «lille Hove» som en så stor konkurrent at de lager et eget Hove-regnskap. Men i virkeligheten er det to veldig forskjellige festivaler, som ikke kan sammenliknes.

Om billettprisen neste år sier Drevdal:

- Vi har ennå ikke fastsatt nøyaktig hvordan festivalpasset skal  prises i 2010, men vi kommer til å gjøre det så billig som det lar seg gjøre i forhold til det bookingnivået vi legger oss på. Vi er opptatt  av kvalitet, ikke kvantitet og kan love en enda bedre festival til neste sommer, sier Drevdal.

Han sier det vil være rundt 100 band på Hove-plakaten neste år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media