Roskilde-sjefen sier opp

Roskilde-sjef Leif Skov har trukket seg på dagen.

Roskilde-festivalen er Nord-Europas største musikkfestival og tiltrekker seg hvert år titusener av musikk- og festinteresserte.

Festivalen har eksistert siden 70-tallet. Opptil 100 000 mennesker har vært samlet på festivalområdet, men festivalen har likevel vært kjent for å foregå i rolige former uten særlig vold og kriminalitet.

I 2000 gikk det galt: Under en konsert med Pearl Jam ble ni publikummere klemt i hjel mot et gjerde. Leif Skov høstet sterk kritikk da han dagen etter tragedien erklærte at festivalen skulle forsette.

I en pressemelding i dag erklærer Roskilde-ledelsen at Skov har sagt opp sin stilling. De skriver også at han skal fortsette å bruke sine krefter «på oppgaver i musikk- og kulturlivet».

Skov har nettopp fylt 50 år.

- Neste gang jeg runder et skarpt hjørne, blir jeg 60 år. Så det var på tide, sier Skov selv til BT om hvorfor han slutter. Men han blir aldri ferdig med festivalen han selv har vært hovedmannen bak:

- Festivalen har vært mitt livs kjærlighet.

STOREBROR:</B> Roskilde har blitt storebror blant festivaler. Den tiltrekker seg musikkens største stjerner på rockescenen og et publikum med høye krav.
SORG: Sommeren 2000 ble ni tilskuere drept under en konsert med Pearl Jam. Tilskuerne ble klemt i hjel foran scenen.
TREKKER SEG: Leif Skov har vært direktør og festivalleder. I dag trakk han seg.