Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Roskilde slipper 100 nye navn

Jay-Z kommer også til Danmark.

(Dagbladet.no): Norge har mange festivaler, som liker å presentere sine nyheter i mindre drypp.

Roskildefestivalens tok derimot et skippertak i dag, og slapp 100 nye band og artister. Blant høydepunktene kan man for eksempel nevne Jay-Z, Santogold, Liars og Motorpsycho.

For eksempel. Fullstendig liste er i skrivende stund på vei ut via festivalens hjemmeside.

- Det er mange tendenser å ta tak i i år. Det er jo interessant at rocken - i alle dens former - står så sterkt. Vi er en rockefestival. Samtidig har vi viktige innslag av svart musikk, som britiske piker den siste tida har bevist at man ikke trenger å være svart for å spille. Jeg har også store forventninger til for eksempel Sharon Jones & The Dap-Kings, forteller musikksjef Rikke Øxner til Dagbladet.no.

Hun forventer som vanlig storinnrykk av nordmenn til sommeren - til tross for hard konkurranse fra de norske festivalene.

- I år etter at vi har hatt dårlig vær pleier vi å ha dårligere billettsalg. Det har ikke skjedd i år, forteller hun.

Prisnivået har også økt voldsomt for Roskilde de siste årene, og Øxner har tydelige råd til konkurrerende norske festivaler:

- Det er faktisk viktig å snakke sammen - man kan bli enige om hvilke band som passer hvilke steder, og man kan være åpne på at man konkurrerer om andre band. Hvis man ikke snakker sammen, vil bookingagentene se sitt snitt til å øke prisene.

I ETT JAFS: Jay-Z var blant de største artistene Roskilde sparte til slutt.
I ETT JAFS: Jay-Z var blant de største artistene Roskilde sparte til slutt. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media