Roskilde: Tre voldtekts-hendelser det siste døgnet

Politiet etterforsker en sovevoldtekt. To av hendelsene ble med forsøket.

Det er lokalavisa Sjællands Nyheder som melder om det som ifølge politiet skal være to voldtektsforsøk og en voldtekt på Roskildefestivalen det siste døgnet.

Festivalen ble sparket i gang 30. juni og varer til 7. juli.

Politiet etterforsker hendelsene og ønsker tips fra publikum. To av hendelsene ble heldigvis med forsøket, da jentene som var involvert slo fra seg.

Klokka 19 i går befant en 18-år gammel kvinne fra Danmark seg ved toalettene ved teltplass P64. Der ble hun kontaktet av to menn som ble pågående, og forsøkte å trekke henne vekk fra stedet under påskudd om at de ville gi henne en massasje.

Kvinnen ropte på hjelp og sparket en av dem, slik at gjerningsmennene forlot stedet. Politiet jakter nå på to menn som de beskriver som 19-20 år, rundt 180 centimeter høye, med mørkt hår og med utseende fra Midt-Østen, skriver avisa. De to pratet engelsk og den ene hadde på en svart t-skjorte.

Ved 02-tida natt til tirsdag rapporterte en 18 år gammel kvinne til politiet at hun sparket en mann i hodet etter at hun frivillig ble med ham til teltet han disponerte. Mannen skal ha tatt av sine egne klær og forsøke å kle av kvinnen samtidig. Etter sparket forlot hun teltet, og hun var ikke utsatt for fysisk skade etter hendelsen.

Ved 19.45-tida mandag fikk politiet inn en voldtektsanmeldelse. En dansk kvinne har fortalt at hun fikk black out etter å ha fått i seg noe drikke. Hun våknet først av at en mann ga henne oralsex. Seinere kom hun til seg selv i sitt eget telt, og hun mener hun har vært utsatt for ytterligere seksuelle overgrep i løpet av natt til mandag, skriver Sjællands Nyheder.