Roskildefestivalen er avlyst

Ikke mulig å samle 130 000 mennesker, meddeles det i en pressemelding.

STORSCENEN: Roskildefestivalens hovedscene trekker til seg titusenvis hver sommer. Foto: Roskilde
STORSCENEN: Roskildefestivalens hovedscene trekker til seg titusenvis hver sommer. Foto: Roskilde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som forventet: Det blir ingen Roskildefestival i år, informerer festivalledelsen på hjemmesidene.

- Vi er knust av det faktum at vi ikke klarer å gjennomføre festivalen vår, og med det bidra til å gjenoppbygge miljøene som coronakrisa har ødelagt for så mange, skriver ledelsen.

En billett til 2021-festivalen kan overføres til neste år. Dersom du ikke ønsker det, kan du få pengene tilbake, står det.

UTEN EN TRÅD: Her står deltakerne klare i forkant av Roskildefestivalens berømte nakenløp. Dagbladets reporter kledde også av seg i solidaritet med deltakerne. Video: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Utsolgt festival

Avlysningen kommer etter at danske myndigheter har sendt ut informasjon om sommerens pandemirestriksjoner, og reglene er ikke forenlige med avviklingen av en av verdens største musikkfestivaler.

Festivalen var utsolgt og Roskildefestivalen «forventet» opp mot 130 000 mennesker på sletta mellom 26. juni og 3. juli.

Danske myndigheter har ifølge musikknettstedet Gaffa vedtatt at sommerens festivaler maksimalt kan ha 2000 gjester i seksjoner på 200 personer. Regelen gjelder fram til 1. august.

Et skred av avlysninger fulgte i kjølvannet av Roskildes oppdatering. Følgende festivaler i Danmark er også kansellert, ifølge DR: Nibe, Copenhell, Vig, Ringsted og Smukfest.

- Alt eller ingenting

Dagbladet intervjuet nylig administrerende direktør for Roskildefestivalen, Signe Lopdrup, om årets festival. Denne sommeren fyller det verdensberømte arrangementet 50 år, og planene for jubileumsutgaven var store.

- Vi har gjort et enormt planleggingsarbeid og står klare for 2021-festivalen, men vi må også anerkjenne at vi snart trenger en beskjed fra myndighetene om hva som skjer, sa Lopdrup, og fortsatte:

- Vi er likevel kompromissløse. Vi lager ikke noe annet enn en fullskala og fullverdig Roskildefestival. Enten det eller så avlyser vi og flytter den til neste år. Det er alt eller ingenting, sa hun.

Flere kanselleringer

Dette er andre året på rad at Roskildefestivalen avlyses. I 2020 var det første gang i festivalens historie at en utgave ble kansellert.

I Norge henger også festivalsommeren i en tynn tråd. Tons of Rock på Ekebergsletta er avlyst og det forventes at flere store utendørsarrangementer kaster inn håndkleet.

Forrige uke gikk det ut en dyster internmelding til en rekke medarbeidere tilknyttet Øyafestivalen, slik Dagbladet omtalte. Alt tyder på at årets Øyafestival ikke lar seg gjennomføre, informerte festivalsjef Tonje Kaada.

Øyafestivalens svenske søsterfestival, Way out West, som til vanlig arrangeres samtidig, valgte å avlyse årets utgave i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer