HARRY-PRIDE: : Countrypublikummet liker å leve opp til sitt mot-kulturelle image., skriver <131><132>Andreas Halse. Bildet er fra Countryfestivalen i Seljord i 2009. I år var 25 000 nordmenn samlet på festivalen som er en av Norges mest lønnsomme og velbesøkte musikkfestivaler. Foto: Scanpix
HARRY-PRIDE: : Countrypublikummet liker å leve opp til sitt mot-kulturelle image., skriver <131><132>Andreas Halse. Bildet er fra Countryfestivalen i Seljord i 2009. I år var 25 000 nordmenn samlet på festivalen som er en av Norges mest lønnsomme og velbesøkte musikkfestivaler. Foto: ScanpixVis mer

Rølp og hardt arbeid

Mens hipsterkulturen handler om å finne det særeste av det sære for særhetens skyld er country en sjanger som omfavner alt som er folkelig.

Samtidig som storbyfolk og middelklassen valfarter til steder som Øya og Slottsfjellfestivalen akkompagnert av skriverier i de riksdekkende avisene har titusenvis av nordmenn samlet seg på Country-festivaler i hele landet.

Landets aller største, countryfestivalen i Seljord, gikk av stabelen i helga. På Dyrskuplassen i Seljord var det rundt 25 000 besøkende og 2 500 campingvogner.

Populært

Hvis du tror country handler om lastebilkonkurranser, flatfyll på hjemmebrent, patriotisme og Vassendgutane som synger om «ungkar med dobbeltseng» og «silikon i tatti» har du bare delvis rett.

For selv om både festivalarrangører og mange publikummere gjør sitt beste for å tviholde på countryen som et mot-kulturelt fenomen, så er country egentlig ganske populært i Norge.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn