Røsland bør beklage

Når Stian Berger Røsland velger å ytre seg positivt om deportasjon bidrar han til å skape et inntrykk av at det ville vært enkelt å fjerne romfolket fra Oslo.

MÅ VITE BEDRE: — Røsland vet utmerket godt at krav om forsørging blir individuelt behandlet, skriver artikkelforfatteren. Her er Byrådsleder Stian Berger Røsland ved Sofienberg kirke der romfolket holdt til tidligere. I bakgrunnen byrådssekretær Brigitte Jordahl.
MÅ VITE BEDRE: — Røsland vet utmerket godt at krav om forsørging blir individuelt behandlet, skriver artikkelforfatteren. Her er Byrådsleder Stian Berger Røsland ved Sofienberg kirke der romfolket holdt til tidligere. I bakgrunnen byrådssekretær Brigitte Jordahl. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå ingen som tviler på at debatten om romfolket har fått utslag som går ut over alle grenser for normal folkeskikk. Reaksjonene fra Oslos mest sentrale politikere har i den forbindelse vært lite konstruktive. I et oppslag i Klassekampen tirsdag 17. juli uttaler Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn at det ikke er konstruktivt å angripe høyrepartienes moralske standard. Hun sauser sammen standpunktene til «venstresidas partier» og organisasjonen Folk er folk, og presenterer noen egne forslag til tiltak. De av forslagene som ikke innebærer bruk av tvangsmakt likner forslag SV har tatt til orde for i ulike sammenhenger, seinest i Oslo bystyre av SV før sommerens debatt. Da var Rieber-Mohn med på å stemme dem ned.

Videre kan man spørre seg om det virkelig er helt galt å heve en moralsk pekefinger i lys av de uttalelsene som Siv Jensen kom med til NRK 15. juli. Hun tar til orde for øyeblikkelig uttransportering av «rumenerne», i strid med Norges forpliktelser etter EØS-avtalen og Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. Hun blir flankert av byrådsleder Stian Berger Røsland som støtter deportasjon av «personer som kommer til Norge og mener at man må bli forsørget av Norge».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer