Røssland, Ingelin

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg har alltid likt å skrive. I tillegg er det kanskje et resultat av en slags miljøpåvirkning. Mange forfattere kommer fra Tysnes, og jeg blir vel nummer fem i rekken etter Johannes Heggland, Gerhard Stoltz, Knut Rage og Sigbjørn Heie. Jeg endte med å skrive en ungdomsroman fordi jeg ennå ikke føler at jeg har så mye å melde til et voksent publikum. Det er lettere å skrive om noe en har gjennomlevd.

Beste leseropplevelse:

- De første bøkene jeg leste var Mikkjel Fønhus' serie «Der villmarka suser». Senere har «Hellemyrsfolket» av Amalie Skram gjort sterkt inntrykk på meg, men jeg klarer aldri å lese lenger enn halvveis. Da orker jeg ikke lese mer om alt det dumme hovedpersonen gjør. «På botten» av Ragnvald Vaage er en bok jeg liker godt, og jeg leser mye krim, spesielt Gunnar Staalesen.

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg tenker lenge, og så går det veldig fort ned på papiret. Når jeg først har begynt å skrive, er alt bare velstand så lenge jeg har en PC.

Mitt forhold til Internett:

- Jeg bruker det mye i jobbsammenheng. Er det noe jeg lurer på, bruker jeg Internett. Jeg tror det har noe å gjøre med at jeg bor i distriktet. Med Internett kan man lure seg selv til å tro at man bor mer sentralt enn man gjør.

Forfatterens hjemmeside: www.ingelin.no

E-postadresse:
ingelin@ingelin.no

(Dagbladet.no, oppdatert 03.02.03)