Rot og uvisshet om TVNorge-sjef

Pål Trælvik er fortsatt sjef i TVNorge. Det til tross for at han har fått sparken og etterfølgeren hans uoffisielt er utnevnt for lengst.

Det er fire uker siden Trælvik fikk sparken som administrerende direktør og sjefredaktør i TVNorge. Det skjedde i ei nyhetssending på TV 2.

TVNorge-styret har uoffisielt ansatt Morten Skotland Hansen i stillingen. Noe formelt styrevedtak finnes ikke, og dermed sitter Trælvik sitter fortsatt som øverste sjef i TV-kanalen som brøt barrierer med å sende Big Brother. Der blir han også sittende på ubestemt tid.

- Jeg er fortsatt sjef. Det vil jeg også fortsette å være helt til jeg får beskjed om noe annet, sier Trælvik til NTB.

Vet ingenting

For tiden er han i Brønnøysund på ferie.

- Akkurat nå er jeg mest opptatt av å få luft i en gummibåt, samt få en firehesters påhengsmotor til å virke, forteller Trælvik, som ikke er tilbake på jobb før 30. juli.

Det vil si, hvis han fortsatt har noen jobb å komme tilbake til. Selv vet han ikke når hans tid som TVNorge-sjef er ute.

- Jeg har ikke sagt opp selv, og har ikke mottatt noen oppsigelse fra styret. Dermed fortsetter jeg som før, forteller sjefredaktøren.

Ingen ny jobb

Hva Trælvik selv synes om å fortsette som sjef på ubestemt tid etter å ha fått sparken, ønsker han ikke å kommentere. Han forteller til NTB at han ikke har noen planer for hva han skal gjøre når styret offisielt kaster han ut av TV-Norge.

- Har du noen anelse hvor lang tid det tar før det foreligger et endelig styrevedtak i denne saken?

- Jeg vet ikke, men regner med at det vil skje i løpet av de kommende ukene en gang, men det kommer helt an på styret, sier Trælvik.

Frustrerte ansatte

Informasjonsdirektør Jens Petter Gjelseth i TVNorge sier at de ansatte håper at noe snart vil skje, og at den uvissheten som nå råder er en lite hyggelig situasjon både for Trælvik og de ansatte.

- Det er frustrerende å jobbe i en organisasjon hvor man ikke vet om det er Pål Trælvik eller Morten Skotland Hansen som styrer skuta, sier Gjelseth.

Det var forventet at sjefspørsmålet ville bli avklart på det forrige ordinære styremøtet i TVNorge for tre uker siden, men saken ble da utsatt i ei uke. Etter den tid har styret hatt et telefonmøte, men ingenting har offisielt skjedd i sjefsspørsmålet.

(NTB)