Rot om røtter

TORE PÅ SPORET: Det er skadelig, farlig og tåpelig å slå Tore Strømøy og NRK i hartkorn med nasjonalister og rasister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under overskriften «Tore i koret» smeller Trine Annfelt (Dagbladet 25.1.) av et resonnement som slår Tore Strømøy og NRK i hartkorn med det hun kaller et talekor av nasjonalister og rasister og faktisk med nynazister innen hørevidde. Det er fint med kritisk debatt, men slike påstander påkaller en kommentar. At Tore Strømøy med god grunn føler seg personlig støtt, er åpenbart. Og det er ganske dramatisk når Annfelt med ståsted Institutt for tverrfaglige studier ved NTNU altså synes å mene at NRK med programmet Tore på sporet opptrer som en slags nyttig idiot for krefter som nører opp under fremmedfrykt og rasisme.

PÅSTANDEN ER igjen at Tore på sporet for det første forkynner evangeliet om at ingen utenlandsadopterte blir lykkelige før de har funnet sitt biologiske opphav. Og for det andre at sannheten om utenlandsadopterte dermed er at de ikke «egentlig» er norske, som igjen i ytterste instans begrunner rasistiske holdninger. Den som har sett programmet, vet at Tore ikke prediker et slikt generelt budskap om lykke for utenlandsadopterte. Tore på sporet påstår dessuten slett ikke at folk som ikke er født her ikke kan være norske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer