Rotekte og forbilledlig

Basement Jaxx innfrir alle forventningene til «Remedy» (1999), som var en braksuksess og et veiskille innen sjangeren klubbalbum.

Basement Jaxx' albumdebut «Remedy» viste på genialt vis at det går an å kombinere skitten undergrunnsmusikk med rein og skjær pop. Denne balansen er og blir genistreken til Sør-Londons stolte sønner. En balanse som på like genialt vis tipper over til undergrunnens fordel på den treffsikkert titulerte «Rooty».

Friskt

Igjen er det undergrunnens skitne basslinjer og oppkutta beats som møter det Simon og Felix har latt seg influere av på «Rooty»: pop, Prince, Tijuana-trompeter, punkskriking og, viktigst av alt: Timbaland - USAs hotteste og mest innovative hip hop-produsent. Basement Jaxx betalte ham nylig 50000 dollar for en remiks.

Mest av alt låter det uforskammet friskt . For med sin helt særegne og sørlondonske potpurri av en sjangermiks, kommer Jaxxerne aldri til å gjenta seg selv, og de ser heller ikke ut til gå tom for nye reseptblandinger med det første. Popperler, klubbstormere og Prince-hyllester; du finner det meste på den poengtert korte «Rooty». Musikk som ikke likner på noen andres musikk - bare det er en bragd nå om dagen.

Lokale talenter

Og ja visst er de kosmopolitiske superstjerne-dj'ene fortsatt jordnære gutter. «Rooty» byr på mange lokale, ukjente talenter fra Basement Jaxx' egen London-bydel Camberwell. Det er med på å gjøre Basement Jaxx til det mest forbilledlige bandet i 2001.