«Rotete bok om viktig politisk tema»

Dagbladet anmelder «Frp-koden».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Endelig ei bok fra en radikal forfatter som ikke handler om utenrikspolitikk, men om norsk innenrikspolitikk. Bra og på tide! Temaet er også ypperlig, hvordan forfallet i Arbeiderpartiets politikk og økningen i Frp-stemmer henger sammen. Det siste Ap-landsmøtets vedtak om de enarmede bandittene! Hvorfor i all verden skal de plasseres ut når kommunene ba om å få slippe? Er det Røde Kors-lobbyen i Ap som står bak? Partiets stolte tradisjoner om å erstatte veldedighet med sosial rettferdighet, er tråkket på enda en gang.

På tross av sosioraster, nyjournalistikk og historiske tilbakeblikk blir forfatterens forklaring på Frp\'s mange arbeiderstemmer en gammel kjenning: Proteststemmer. Svaret er korrekt, men vagt.

Marsdals presisering at det er et opprør mot nedlatende intellektuelle snobber er det lite hold i, selv om den gjentas på nesten hver eneste side.

Klasseperspektiv

Mon ikke grunnen til at det er blitt slik er at han i stedet for å basere undersøkelsen på en økonomisk klasseanalyse bruker statusanalyser. Litt av et paradoks i ei bok som har til hensikt å aktualisere det økonomiske klassebegrepet. Det etterlyste klasseperspektivet står dermed i fare for selv å bli bare en sosiokulturell markør (et forsøk på å gjøre kitsch til camp?).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer