Rotete og retningsløs

Her kommer nok en mislykket filmatisering av en populær fantasyroman for barn.

Går seg vill i skogen: Natascha McElhone og Dakota Blue Richards gjør slett ingen dårlig jobb, men deres innsats er her fullstendig forgjeves.
Går seg vill i skogen: Natascha McElhone og Dakota Blue Richards gjør slett ingen dårlig jobb, men deres innsats er her fullstendig forgjeves. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| DVD: Et trist eksempel på at for mange ingredienser, om aldri så gode hver og for seg, lett kan ende opp som en ganske smakløs røre. «Mysteriet i Månedalen» er basert på fantasyromanen «The Little White Horse» av Elizabeth Goudge fra 1946. Den regnes som en klassiker og skal ha vært J. K. Rowlings favorittbok som barn. Jeg har ikke lest Goudges bok, men etter sigende er den mye bedre enn filmen. Nå må det sies at det ikke skal mye til. 

Magisk bokFilmen handler om... — ja, si det. Historien begynner med at Maria (spilt av Dakota Blue Richards fra «Det gylne kompasset») sier adjø til sin far på kirkegården. Nå skal den foreldreløse jenta flytte til sin onkel på landet (en lite overbevisende Ioan Gruffudd). Han er en usedvanlig sur og tverr ungkar, som åpenbart har hatt uflaks både i spill og kjærlighet. Ved hjelp av en magisk bok forsøker hun å løse familiens hemmelighet, og tro meg, det er ikke småsaker stakkaren må gi seg i kast med. Vi blir presentert for en prinsesse, en grum fader, en svart løve, en enhjørning og en spådom som kan komme til å utløse en ufattelig katastrofe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer