Rotmos hedenske jul

Kanskje er ikke jula slik du tror?

I STUDIO: Hans Rotmo (f.v.), Kai Biermann, Bjarne Bårdstu, Gunnar Andreas Berg og på pianokrakken Henning Sommerro i Øra studio i Trondheim for å spille inn «Vårres jul 2».  Foto: Ole Morten Melgård.
I STUDIO: Hans Rotmo (f.v.), Kai Biermann, Bjarne Bårdstu, Gunnar Andreas Berg og på pianokrakken Henning Sommerro i Øra studio i Trondheim for å spille inn «Vårres jul 2». Foto: Ole Morten Melgård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DVD/CD: Savner du den «ekte» julestemningen, sånn helt på tampen av forberedelsene? Det er ikke sikkert du får den av denne dvd-en, men du får ihvertfall en annerledes jul enn den du finner i kirka. 

Tradisjon «Vårres jul» er blitt en fast juletradisjon for flere enn undertegnede, som har den første utgaven fra 1980 på kassett. I 1990 kom den i revidert utgave og i fjor kom «Vårres jul 2», med påfølgende turne - og dvd-opptak.

De fem konsertene i Olavshallen i Trondheim i desember i fjor, som denne dvd-en i hovedsak er hentet fra, ble utsolgt i februar!

Hedensk skikk «Vårres jul» var ingen umiddelbar suksess, for å si det mildt. Kristenfolket raste mot Rotmos teorier om jula som førkristen, hedensk skikk, og det gikk ikke bedre enn at plateselskapet gikk konkurs.

Men tidene forandrer seg - og folk også. I 1990 var klimaet annerledes, og den reviderte utgaven nærmer seg 150 000 solgte.  

Skrangleorkester Turneen ble gjentatt i år, og publikum fikk sikkert også i år høre et kvalifisert skrangleorkester med en porsjon galskap i form av en særdeles opplagt Henning Sommerro på orgel, trekkspill og vokal. De øvrige våpendragerne er Gunnar A. Berg (gitar og dobro), Bjarne Bårdstu (bass) og Kai Biermann (trommer).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer