- Rotta i mikrobølgeovnen fikk vi mye bråk for

Johan Golden om trøbbel med loven i denne ukas podkast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld er det duket for sesongpremiere på NRKs «Nytt på nytt». Knut Nærum var fast paneldeltaker i 16 år, men er nå bytta ut til gode for komiker Johan Golden (41)

I denne ukas utgave av Dagbladet-podkasten «Alt du sier er feil, Espen», møter Kristopher Schau og Espen Thoresen komikeren i hans hjem. De har kjent hverandre i mange år, og har enkelte ganger møtt på delte utfordringer.
Det er i hagen til den «Nytt på nytt»-klare 41-åringen at guttene møtes. Alle har lang fartstid foran både mikrofonen og kameraet, men møttes for første gang da Golden fikk seg jobb i NRK.

Thoresen og Schau jobbet på tidspunktet med radioprogrammet «XL», som seinere ble tv-serie. Her endte også 41-åringen opp. 

- Slangemat I podkasten spøker gutta med flere av tingene de gjorde under både radio- og tv-utgaven, og hvilke konsekvenser det fikk.

Som da de la en rotte i mikrobølgeovnen, og viste det på tv. Rotta, som ble brukt i spalten «Mikrotriks», var fryst ned da «forsøket» startet. 

Planen var altså å la den ligge i mikroen omlag 20 minutter, men etter kort tid valgte de å stoppe, da lukta rett og slett ble for sterk. 

- Den rotta i mikrobølgeovnen fikk vi så mye bråk for. Også den grevlingen i frysen ble det mye styr av, sier Golden når guttene har vært inne på temaet søksmål en stund.

Flere dyrevernsorganisasjoner reagerte på dette, og saksøkte NRK. Thoresen mener de overreagerte, men beskriver likevel tilfellene som «stygge».

- Vi gikk i en dyrebutikk og kjøpte slangemat. Det var som å putte en servelat i mikroen, liksom. Altså, det var jo stygt, forteller han.

Lurte stjerneprodusent I 1997 kom den verdensberømte filmen «Titanic» ut. Som seg hør og bør, jobbet teamet bak filmen med promotering før den kom ut. Golden og Thoresen fikk intervju med en av filmens produsenter, Jon Landu, som en av få medier i Norge.  

Intervjuet fikk nesten katastrofale konsekvenser for NRK.  

- Hele intervjuet var spilt inn på forhånd. Vår tese var at de sier så mye vræl at det går an på ha et spørsmålene og kommentarer spilt inn på forhånd. Han brukte nok tre minutter før han skjønte hva som foregikk, sier Golden.  

Etter intervjuet fikk guttene brev om at NRK var bannlyst fra Paramount Pictures. Den ble seinere oppheva, trolig fordi de måtte bruke statskanalen i promoteringen av filmen, synser Golden. 

Her kan du høre podcasten Du kan høre podcasten via spilleren på toppen av denne artikkelen, eller ved å klikke inn og laste ned via blant annet podcasttjenesten Acast og iTunes.

Hør «Alt du sier er feil, Espen» i iTunes.
Hør «Alt du sier er feil, Espen» i Acast.
Link til RSS-feed for «Alt du sier er feil, Espen».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer