Rotten mot Eminem

- Musikken til Eminem minner om egoistisk surmuling, sier gjenlevende Sex Pistol Johnny Rotten.

Johhny Rotten, eller John Lydon som han egentlig heter, sammenligner Eminem med sitt gamle bandmedlem Sid Vicious, men mener altså at rapperens musikk er surmulende.

Lydon ser likheter mellom Vicious og Eminem, enda rapperen har mer prestisje, som han kaller det. Det siste er nok ment spøkefullt.

- Ja, det er likheter, men jeg gir han mer ære enn Sid. Han er mer sentrert om poengene. Noen av tekstene hans er ganske bra, de er ganske smarte og han kan synge med lysets hastighet, sier John til det belgiske magasinet Mao, melder NME.

Legendarisk punkband

På 70-tallet forarget Rotten og hans Sex Pistols politikere, kongehus og resten av «the establishment» med punkklassikere som «Anarchy in the UK» og «God Save the Queen».

Sid Vicious var bassist i bandet. Han døde av en overdose av heroin i 1979 mens han ventet på rettsaken der han var tiltalt for å ha drept kjæresten Nancy Spungen.

Ikke ekte opprør

John Lydon er ikke fornøyd med den yngre generasjonens opprør. Det kommer for mye surmuling fra Eminem og han er ingen ekte motstander av det etablerte.

- Det er ingen reell trussel i hans standpunkt mot det etablerte, og det samme gjelder for Marilyn Manson, sier Lydon.

- Det er ingen trussel i noen som åpent uttrykker akkkurat hva de mener og tror sier den gamle punkeren. Men Eminem er veldig underholdende, og det er behov for underholdning. Ikke alle kan være giftige.

Planlegger turné

Et vingestukket Sex Pistols hadde en heller begredelig turné for noen år siden der de blant annet spilte på Roskilde. Turneen «Filthy Lucre» hadde mottoet «Punk's not dead!», men flere mistenkte nok de gamle rockerne for å ha latt seg kjøpe til en ekstrarunde og gitt prinsippene på båten.

Nå planlegger John Lydon ny turne, en gang i fremtiden. Det skal ikke være med Sex Pistols, han vil dra ut alene med sin egen versjon av dance.

- Jeg skal ut på veien igjen. Nå driver jeg og setter sammen det som jeg på tull kaller «The Magic Box». Det er et stort bord på hjul med datamaskin, keyboard, trommemaskin og alt mulig. Jeg skal spille live med min versjon av dance. Bare for meg selv, ikke noe tull, ingen stor scene, ingen lys, ikke noe stort crew. Det er bare å rulle bordet ut døra, putte det i en bil og kjøre avgårde til neste gig. Det ville jeg virkelig ha likt, og det tror jeg mange andre også ville satt pris på.

Om Sex Pistols gjenoppstår sier han ingenting om. Ryktene om nok en gjenforening har svirret med jevne mellomrom.

<B>SEX PISTOLS:</B> Punkerne hadde sin storhetstid i 1976-77. Her er de i Sverige før en konsert. Fra venstre Johnny Rotten, Paul Cook, Sid Vicious og Steve Jones.
<B>IKKE ANTI-ESTABLISH NOK:</B> Johnny Rotten surmuler over Eminems støtte til det etablerte. Her har rapperen blitt venner med Elton John, etter å ha kommet med flere negative bemerkninger om homofile tidligere.